Gamze Elmas- 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bilecik İl Başkanlığı, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Bilecik Belediye Başkanlığı ile ilçe belediye başkanlığı için aday adayı olan 6 kişi arasında yapacağı temayül yoklamasının tarihi netleşti. Daha önce 15-16 Kasım 2013 tarihleri arasında belirsiz olan temayül tarihi 16 Kasım 2013 Cumartesi günü, saat 10.00 : 15.00’te yapılacağı öğrenildi. Henüz temayül’ün yapılacağı yer belli olmazken, belediye başkan adaylarının belirlenmesi noktasında uygulanacak kriterlerden birisinin de temayül yoklaması olacak.

Ak Parti İl Başkanlığınca yapılacak olan temayül yoklamasına kimlerin katılacağı ve kimlerin oy kullanacağının kamuoyu ile teşkilatlara daha sonra açıklanacak. 

Ayrıca, Belediye Başkanlığı aday adaylığına başvuru tarihleri parti içi müracaatlar için 1 Kasım’da sona ermiş, müracaat başvurularında bulunanların sayısı 6 aday adayı olarak ortaya çıkmıştı. Aday adaylığı için ilk başvurusu olan sıralamaya göre isimler şöyle; Münür Şahin, Atıf Bilir, Üzeyir Yıldırım, İbrahim Yılmam, Selim Yağcı, Orhan Şişman’dan oluşuyor. Ak parti İl Başkanlığı’nda basın toplantısıyla Aday adaylıklarını duyuran 6 isim, şimdi ise  parti teşkilatına kendilerini tanıtacaklar. 14 Kasım 2013 Perşembe 18.00/19.00 saatleri arasında düzenlenecek olan teşkilat toplantısı yemek ikramıyla başlayacak. Ardından saatler 19.00’ı gösterdiğinde aday adayları teker teker teşkilatın karşısına çıkarak kendilerini ve hedeflerini, iddialarını anlatacaklar.

AK Parti’nin bu akşam yapılacak olan aday adayları tanıtım toplantısı ile partililer arasında şimdiden heyecan uyandırmaya başladı. Temayül öncesi aday adayların kendilerini tanıtma için bu toplantıda fırsat verileceğini vurgulandı.

 

Editör: TE Bilişim