7. aday adayı Mustafa Yürükçü, 8. aday adayı Ramazan Kurtulmuş


Cafer Elmas


AK Parti’de Belediye Başkanlığı aday adaylığı için iki ismin daha adı geçiyor.

Bunlardan birinin teşkilatın desteklediği AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş olduğu ve temayül yoklamasında bu isme yüklenileceği duyumlarının yanı sıra bir diğer ismin ise Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın ‘heran her şey olabilir’ diyerek, ‘resmi kurumda çalışıyor adaylığı tam net değil’ dediği  Bilecik Belediye Başkan Yardımcılığından Bozüyük Belediye Başkan Yardımcılığına transfer olan Mustafa Yürükçü olduğu öğrenildi.



Bilecik Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevini yürütmesinin ardından Ahmet Berberoğlu’nun görevden alınması ile birlikte Belediye’de oluşan boşluğu doldurmak ve sıkıntıları gidermek için Bozüyük Belediye Başkan Yardımcılığına getirilen Mustafa Yürükçü’nün AK Parti’den Bilecik Belediye Başkan aday adayı olacağı iddia edildi.

Fahrettin Poyraz'ın, mevcut adayların yanı sıra başka bir ismin de Belediye Başkanı adayı gösterilebileceğini belirtmesininin ardından, sır gibi saklanan bu isme Gazetemiz Editörü Cafer Elmas yaptığı araştırmalar sonucu ulaştı ve kamuoyu ile paylaşıyor.


Mustafa Yürükçü temayül yoklaması sonrası Bilecik Belediye Başkan aday adayı olarak adının açıklanması da gündeme gelirken, Yürükçü’nün ilimize gelerek temayül yoklaması yapacak milletvekillerini karşıladığı ve onları ağırlamakla görevlendirildiği öğrenildi.

Kendisine ulaşarak görüşlerini aldığımız Mustafa Yürükçü, "Hemşerilerimiz, dostlarımız ve arkadaşlarımız bu konuda teveccühte bulunarak bizleri onure etmişlerdir. Kendilerine teşekkür ederim. Sayın Milletvekilimiz Fahrettin Poyraz ve Başbakanımız takdir ettiği müddetçe her türlü göreve hazırım" dedi.

Diğer yandan İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un aday adaylığı açıklaması da bulunmamasına rağmen örgüt tarafından isminin temayül yoklamasına yazılacağı gelen diğer iddialar arasında.

Ramazan Kurtulmuş ise, "Teşkilatımız ve genel merkezimizin görev vermesi durumunda hiçbir zaman görevden kaçmadık kaçmayız, hiçbir il başkanı istifa edip aday adayı olmadı, 30 ile yakın il başkanının belediye başkanlığında görev alacağının duyumunu aldık. Biz de hemşerilerimizin, teşkilatımızın ve Başbakanımızın uygun görmesi durumunda görev almaya hazırız" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim