Milletvekili Selim Yağcı ile görevi devretmeye hazırlanan İl Başkanı Fikret Karabıyık, partinin İl Kongresi ve yeni İl Başkanlığına ilişkin açıklamalarda bulundular.

AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına;İl Başkanı Fikret Karabıyık, Milletvekili Selim Yağcı, Kadın Kolları Başkanı Mutlu Selen Haşit, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Karadayı, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz,belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.

“YENİ GÖREVLERE HAZIRIM”

Görevi yakın zamanda devredeceği bilinen AK Parti İl Başkanı Karabıyık kongre sürecine ilişkin yaptığı açıklamada kendisine verilecek her göreve hazır olduğunu belirttiği konuşmasında,“İl başkanımızın belirlenmesi ile ilgili saha ve kamuoyu çalışmaları yapılacak. Teşkilatlarımız ile görüşülerek bir arkadaşımız seçilecek ve kongreye götürecek” dedi. Kendisinin yeni seçilecek il başkanının her daim yanında olacağını vurgulayan Karabıyık, “Dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde nefer olarak çalışmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı yapacağız. Yeni il başkanımızın neresinde olmamız gerekiyorsa sayın vekilimizle birlikte sonuna kadar destek olacağız” ifadelerini kullandı.

“10’YA YAKIN ADAY ÇIKABİLİR”

Milletvekili Selim yağcı ise 10’ya yakın ismin yeni İl Başkanı olarak aday çıkabileceğini dile getirirken, çıkabilecek her adaya aynı mesafede duracaklarını ve takdirin AK Parti Genel Merkezinde olduğunu aktardı.

Vekil Yağcı, “Hep el ele, gönül gönüle bu davada, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemize ve şehrimize devam edeceğiz.” Diyen Vekil Yağcı konuşmasının devamında,, “Bundan sonra hep el ele, gönül gönüle bu davada, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemize ve şehrimize devam edeceğiz. Dün de bugün de yarın da birlikteyiz. AK Parti 19 yaşında bir partidir ve il başkanı, ilçe başkanı nasıl seçilir bellidir. Dolayısıyla hiç kimse bulanık suda balık avlama noktasında olmasın. Pozitif veya negatif, biz hiç kimsenin yanında ya da karşısında değiliz.”ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim