Cafer Elmas


Siyasi Partiler Kanunu’na muhalefet suçundan AK Parti İlçe Başkanı ve Sekreteri 1 yıl hapis cezasına çarptırılırken ceza 5 yıl tecil ettirildi.

Bilindiği gibi Meral Tatar adlı bir bayan iş başvurusu için doldurduğu form ile AK Parti’ye üye yapıldığını anlaması üzerine AK Parti’li yöneticiler hakkında suç duyusunda bulunmuştu. 

Sadece gazetemizin gündeme getirdiği bu olayın ardından 15 gün önce gerçekleşen davada tanıklar ve şahitlerin dinlenmesinin ardından AK Parti’nin avukatının ek süre istemesi neticesinde mahkeme 1 Ekim 2013 tarihine ertelenmişti.

Dün dava sonuçlandı ve tüzüklerinde imza atmadan parti üyesi yapılamayacağı ve şikayetçi Meral Tatar’ın partiye üye yapılan belgede imzası bulunmadığı ve kimlik bilgilerinin kendi rızası ile verilmediği saptanarak Siyasi Partiler Kanunu’na muhalefet suçundan AK Parti İlçe Başkanı Serkan Yıldırım ve Sekretere 1 yıl hapis cezası verildiği öğrenilirken, ceza ise 5 yıl tecil edildi.

Meral Tatar işe girebilmek için yakın dostları aracılığı ile AK Parti’ye yönlendirildi. AK Parti il binasına giderek iş başvuru formu dolduran Tatar, internet sitesinde ‘hangi partiye üyesiniz’ internet sitesine girdiği esnada AK Parti’ye üye olduğunu farketti.

AK Parti’ye üye olmadığını ve sadece iş başvurusu için AK Parti’de form doldurduğunu belirten Meral Tarar, haberi dışında kendisinin AK Parti’ye üye yapıldığı gerekçesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Davası açılan ve 15 gün önce ilk duruşması gerçekleşen davada şahit ve tanıkların dinlenmesinin ardından AK Parti’nin avukatının ek süre istemesi sonucu davanın 1 Ekim 2013 tarihine ertelenmişti. Dün sona eren davada Dün dava sonuçlandı ve AKP ilçe Başkan Serkan Yıldırım ve sekretere 1 yıl hapis cezası verilirken ceza 5 yıl tecil edildi.


Editör: TE Bilişim