AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkanlığı’nın Teşkilat Akedemisi Bilecik Eğitim programı başladı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde partililerin yoğun katılımı ile gerçekleşen toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları AR-GE ve Eğitim Başkanı Züleyha Karademir, yaptığı konuşmada, “biz Teşkilat Akademilerimizde, ‘Bu hikayenin kahramanı sensin’ diyerek yola çıktık derken, “Bizler dertli insanlarız davasının derdinde olan insanlarız. Bizler dünyaya meydan okuyan, ‘Dünya 5’den büyüktür’ diyen, ‘Türkiye büyüktür, Türkiye güçlüdür’ diyen bir liderin omuzlarındaki yükü hafifletme derdinde olan insanlarız” ifadelerine yer verdi.

“KEŞKE BİTMESEYDİ DİYECEĞİNİZ ANLAR OLACAK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelerek akademinin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, “Sözün ustası, Büyükşehir Belediye Başkanımız, gençlerin abisi çok kıymetli tevazuu, samimiyeti ile örnek aldığımız Alinur Aktaş bey birazdan sizlerle sohbet edecekler, ben onun için uzatmak istemiyorum. Teşekkür ediyorum katıldığınız için ama salondan kimse ayrılmasın toplantının sonuna kadar bu teşkilat akademisi gerçekten önemli izlediğiniz de, ‘Keşke bitmeseydi’ diyeceğiniz anlar olacak teşekkür ediyorum” dedi.

“BU HİKAYENİN KAHRAMANI SENSİN’ DİYEREK YOLA ÇIKTIK”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları AR-GE ve Eğitim Başkanı Züleyha Karademir, dava insanları olduklarına vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Biz Teşkilat Akademilerimizde, ‘Bu hikayenin kahramanı sensin’ diyerek yola çıktık. Bizler bulunduğumuz konum ne olursa olsun, görevlerimiz ne olursa olsun, bulunduğumuz yerde Cumhurbaşkanımızı temsil ettiğimiz için hepiniz birer Recep Tayyip Erdoğan’sınız. O nasıl ki 2001’de başlayıp günümüze kadar bütün seçimlerden başarıyla çıkan bu hikayenin baş kahramanıysa, sizlerde onların temsilcisi olarak, sizlerde birer Recep Tayyip Erdoğan olarak bu hikayenin kahramanlarısınız.

“BÜTÜN AŞAMASINI SİZLERLE BİRLİKTE YAPTIK”

Biz genelde bu tür konuşmalarımıza başlarken Sayın Bakanım, Sayın Başkanım gibi protokol sırasıyla başlarız Oysa ki bizim programlarımızda kıymetli olan, değerli olan sizlersiniz. Uzak yakın demeden bütün teşkilat mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bizler bu Teşkilat Akademisi’ne başlarken eğitim modüllerimizi sizlerle birlikte hazırladık aslında. Kongre öncesinde AR-GE Başkanlığı iken, kongreden sonra eğitim biriminin de eklenmesiyle AR-GE ve Eğitim Başkanlığı olduk. Bizde ‘bu eğitim anlamında neler yapabiliriz’ diye sizlerle istişare yaptık. Birçoğumuzun da hatırlayacağı sizlere anket linki gönderdik. ‘Hangi konularda eğitim ihtiyacımız var’ diye yani bu Teşkilat Akademisi’nin eğitim başlıklarından tutun da süresine kadar bütün aşamasını sizlerle birlikte yaptık. Bu anketlerden bize gelen bilgiler doğrultusunda da 10 başlıkta eğitimlerimizi hazırladık. Yaklaşık 10 hafta bir sürede 81 ilimizde tamamlayacak şekilde bölge bölge toplantılarımızı yapıyoruz. Şu ana kadar 60 ilimizde eğitimlerimiz tamamlandı, Aralık ayının sonuna kadar da bütün illerimizde tamamlamış olacağız.

“BİZLER BU EĞİTİMLERİ NEDEN YAPIYORUZ?”

Bizler dertli insanlarız, davasının derdinde olan insanlarız, bizler dünyaya meydan okuyan, ‘Dünya 5’den büyüktür’ diyen, ‘Türkiye büyüktür, Türkiye güçlüdür’ diyen bir liderin omuzlarındaki yükü hafifletme derdinde olan insanlarız.

“BİZLER CUMHURBAŞKANIMIZA BORÇLUYUZ”

Şahsen ben  borçluyum bu kılık kıyafet serbestliği ile sosyal hayatın içinde var olabiliyorsam, eğitim hayatıma devam edebiliyorsam yada çıkıp bu kürsülerden özgürce konuşabiliyorsam, ben cumhurbaşkanımıza borçluyum. Bizler sınırların ötesinde mazlum coğrafyalara umut olan güçlü bir ülkeysek, hepimiz Cumhurbaşkanımıza borçluyuz. Bu yüzden çok çalışmamız gerekiyor, gerekiyorsa daha fazla eğitimler yapmamız gerekiyor. Gerekiyorsa daha fazla toplantılar yapmalıyız, 81 ili sokak sokak adım adım gezerek davamızı anlatmalıyız. Bu eğitimlerden o yüzden sıkılmadan 2 gün değil belki 3 gün bile yapmamız gerekiyor ki bu borcumuzu ödeyebilelim.

“TARİHE GEÇMEK ÖYLE KOLAY DEĞİL”

Cumhurbaşkanımız tarihe yön veriyor bizde onun yol arkadaşları olarak aslında tarihe geçiyoruz. Tarihe geçmek öyle kolay değil, şair Abdurrahim Karakoç’un dediği gibi, ‘Göz izi, gönül izi, parmak izi, gösteren bunlardır kimliğinizi’ bende tarihe doğru izler bırakmak dileğiyle hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum, Allah yolumuzu açık etsin.”

Akademinin diğer kısımları basına kapalı olarak gerekleşirken, programda ilk gün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; Reformcu AK Belediyecilik, Gazeteci Cihangir İşbilir; Dünyanın Yeni Yıldızı Türkiye, önceki dönem Çalışma Bakanlarından Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu; Eğitim-Sağlık-Sosyal Politikalar, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; AK Parti Demokrasi Yolculuğu ve Lider, önceki dönem Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan; Savunma Sanayi- Teknoloji- Ulaştırma, İletişim Uzmanı Tarkan Zengin; Etkili İletişim konularıyla AK Parti teşkilat mensuplarının karşısında oldu.

Diğer yandan yoğun bir tempoyla devam eden Teşkilat Akademisi Pazar günü ise; Afyon Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, TV programcısı ve yazar Serdar Tuncer; Motivasyon, TV programcısı ve köşe yazarı İsmail Kılıçarslan AK Değerler, Ankara Milletvekili ve önceki dönem AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam; Siyasal İletişim ve Yeni Medya konularını işledi.

Editör: TE Bilişim