Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin bugün saat en geç 17.00’ye kadar istifa etmeleri gerekiyor. Daha önce Milletvekilli olmak istediğini pek çok kez söyleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın istifa edip etmeyeceği ise Bilecik kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Başkan Selim Yağcı’nın milletvekili aday adayı olup olmayacağı bugün netlik kazanacak. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Ak Parti İl Başkanlığı görevini bırakan Ramazan Kurtulmuş, aday adaylığını 10 Şubat’tan sonra açıklayacağını duyurmuş, bu açıklama siyaset kulislerinde “Kurtulmuş, Yağcı’nın aday olmaması durumunda adaylığını açıklayacak” şeklinde yorumlanmıştı.

Beklentisi olanlarla, endişesi olanlar için dananın kuyruğunun kopacağı gün geldi çattı. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararına göre, milletvekili adayı olmak için bugün saat 17.00’ye kadar istifa etmesi gereken kamu görevlileri şöyle:

Hâkim ve savcılar, yüksek yargı organlarının mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar.

Editör: TE Bilişim