Ak Parti’de milletvekili aday adayı başvuruları gün geçtikçe artıyor. Dün, Av. Niyazi Serhat Karakoyun ve Hasan Kan adaylık için başvurularını İl Başkanı Kadir Bayrak’a sundu. Söğüt’te avukatlık yapan Niyazi Serhat Karakoyun başvurusunda yaptığı açıklamada, Ak Parti’nin siyasi anlayışı ve genç nesle vermiş olduğu önemin başvuru yapma konusunda kendisini cesaretlendirdiğini söylerken, engelli bir vatandaşımız olan Hasan Kan’ın açıklamasını, çok heyecanlandığı için İl Başkanı Kadir Bayrak okudu.
 

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Niyazi Serhat Karakoyun

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi  mezunu bir avukat olan Niyazi Serhat Karakoyun, 2009 yılından bu yana Söğüt’te avukatlık ve hukuk danışmanlığı işiyle uğraştığını ve Ak Parti’yle kurulmasından bu yana gönül bağı olduğunu söyledi. Bu güne kadar edindiği bilgi ve tecrübeleri ile yapmış olduğu tetkikler neticesinde milletin sorunlarına faydalı olacağını düşündüğünü söyleyen Karakoyun, konuşmasında şunları söyledi:

“Öncelikle başvurum esnasında beni yalnız bırakmaya Sayın İl Başkanım ve aynı zamanda meslektaşım Kadir Bey’e siz değerli basın mensuplarına ve dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Kendimi kısaca tanıtmak gerekirse; Şoför bir baba ev hanımı bir annenin 3. ve son evladı olarak 1983 yılında dünyaya geldim. İlk orta ve lise öğrenimimin tümünü söğütte tamamladım. 2002-2006 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördüm. Akabinde 1 yıllık avukatlık stajımı İzmir Barosu’na bağlı olarak tamamladım. 2008 yılında askerlik hizmetimi bolu askerlik şubesinde yedek subay olarak ifa ettim. 2009 yılından beridir de Söğüt ilçesinde avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmeti vermekteyim.

Ak Parti ile ilk bağım 14 ağustos 2001 tarihinde yani partimizin kuruluşu ile birlikte gönül bağı olarak kuruldu. İstifam gerçekleşmeden önce de söğüt ilçe başkanlığında siyasi ve hukuk işleri başkanlığı ve ilçe başkanlığı yardımcılığı görevlerinde bulundum. Neden milletvekili aday adayı olduğum hususunda ise birden fazla sebebim bulunmaktadır.

Öncelikle bana ilham veren ecdadımız Ertuğrulgazi Şeyh Edebali, Dursun Fakih ve isimleri saymakla bitmeyecek muhterem zatların yaşadığı yere ve elbette ki Yeni Türkiye’ye tüm enerjim ile hizmet etme arzumdur. Diğer bir nedenim ise mesleki manada birçok kişi ve kurumun hali hazırda vekilliğini yapmaktayım. Milletimin vekilliğini de yapma şerefine nail olmak istiyorum. Milletimizin sorunlarına bu güne kadar edindiğim bilgi ve tecrübe yapmış olduğum tetkikler neticesinde faydalı olacağımı düşünüyor olmam da milletvekili olma istediğimi pekiştirmektedir.

Öte yandan elbette ki ömrü veren Allah’ın hikmeti sual olunmaz fakat tek devlet yolunda hizmet edebileceğim ve enerjimin tümünü milletime ayırabileceğim uzun zamanımın olduğu düşüncemdir.

Bu noktadan hareketle ve mensubu olduğum Ak Parti’nin siyasi anlayışı, genç nesle vermiş olduğu önem, insanlar arasındaki statü farkının olmaması beni bu başvuruda bulunma konusunda ziyadesi ile cesaretlendirmiştir. Almış olduğum bu cesaretin üzerine yakınlarımla yapmış olduğum istişareler neticesinde de milletvekili aday adaylığı için başvurma kararı aldım.

Milletvekili adayı olmak maksadı ile başvurmuş diğer dava arkadaşlarım ile her ne şart altında olursa olsun, yani şahsımı aday olarak belirlerler veya belirlemezler, yolumuzun bir ve uzun olduğunu belirtmek isterim. Zaman, doğup doyduğum topraklara,vatana borcunu ödeme, hizmet zamanıdır. Vatanımız için hayırlı olmasını temenni eder, herkese beni dinlediği için teşekkürü bir borç bilirim.”

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Hasan Kan

İkinci başvuru ise engelli bir vatandaşımız olan işçi Hasan Kan tarafından yapıldı. Kan, kendini tanıtırken çok heyecanlandığı için açıklamasını Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak yaptı.  1982 yılında Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde dünyaya gelen Hasan Kan’ın babası emekli köy korucusu, annesi ev hanımı. Salihli köyü ilkokulu mezunu olan Kan, askerliğini 2003 yılında İzmir’de yaptı. 2006 yılından bu yana Granitaş’ta çalışıyor. Kadir Bayrak başvurusunu kabul ettiği Hasan Kan’ı medeni cesareti nedeniyle kutladı. 

Editör: TE Bilişim