AK Parti Bilecik Milletvekili Adayı Halil Eldemir,beraberindeki çok sayıdaki partili gazetemize ziyarette bulunarak 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

24 Haziran seçimlerinde hedeflerinin yüzde 50’yi geçmek olduğunu söyleyen Eldemir, bunun için de Türkiye’nin her tarafından Milletvekiline ihtiyaç duyduklarını belirtti. AK Parti olarak Bilecik’ten 2 aday çıkartma iddialarını yineleyen Eldemir, “daha önce referandumda yüzde 50’yi aşamamış bir il görüntüsünden kurtarma adına güçlü bir liste ile Bilecik’li hemşerilerilerimizin karşısına çıktık” dedi.

ELDEMİR’DEN İL BAŞKANI YAŞAR’A CEVAP

CHP İl Başkanı Metin Yaşar’ın AK Parti adayları için “2 aday çıkartacağız diyorlar. Önce bir backgroundlarına baksınlar” söylemlerine de yanıt veren Eldemir, “Milletimizin karşısına bundan önceki 15-16 yılda yaptığımız hizmet ile çıktık. Milletimizin bundan önceki 15-16 yıl öncesinde ne yaptıysa aynısı yapacağına inanıyoruz” dedi.

Eldemir, konuşmasında şunları aktardı: “24 Haziran günü Türkiye’de 27’inci dönem parlamentonun Milletvekillerini seçeceğiz. Bir de Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile yürürlüğe girdiği 16 Nisan Referandumundan sonraki Cumhurbaşkanı Hükümet Sitemini ikincinde Cumhurbaşkanı seçmiş olacağız. Öncelikle bu 2017’inci dönemin ve Cumhurbaşkanı Hükümet Sitemi seçimlerimizin başta Bilecik’imize, ülkemize, milletimize, devletimize, dünyadan ve Türkiye’den umudu olan tüm insanlığa coğrafyamızda hayırlı olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.

“YENİ SİSTEM İLE HÜKÜMET, YASAMA VE YARGININ GÜÇLÜ OLMASINI HEDEFLEDİK”

Tabi seçimler demokrasi, sandık bunlar birbirlerinden ayrılmaz şeylerdir. Biz milli iradenin temsili olarak görmüş olduğumuz Mecliste de Bilecik’ten Türkiye’nin her yerinden 600 tane Milletvekili arkadaşımız gelecek. Gönül arzu ediyor ki bizden Bilecik’i en iyi temsil edecek iki tane arkadaşımızın Ankara’da olması.17 Nisan’dan itibaren yani referandumdan sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Hükümet Sitemine aslında Anayasa oylaması ile beraber geçmiş oldu. Ama ilk seçimlerinde 2019’da yapılması hedefleniyordu. Fakat mevcut siyasi durumlar, siyasi partilerin seçimi öne alma istedi, 24 Haziran’da yapılmasına karar kılındı. Biz orada en önemli konulardan bir tanesi yeni sistemde; hükümetin güçlü olması, yasamanın güçlü olması, yargının güçlü olmasını hedefledik. Bunların güçlü olabilmesi içinde Hükümet kurulabilmesi içinde yüzde 50’nin üzerinde oy alınması gerektiğini getirdik. Bakın biz 2002 yılında yüzde 34 ile iktidar olduk. Daha sonra 47 ile iktidar olduk, 50 ile olduk ama yüzde 50 çıtasını da Anayasa’ya koyan AK Parti Milliyetçi Hareket Partisi ile hazırladı.

“GÜÇLÜ BİR LİSTE İLE HEMŞEHRİLERİMİZİN KARŞISINA ÇIKTIK”

Biz Türkiye’de yüzde 50 çıtasını aşmak istiyorsak Türkiye’nin her yerinde güçlü Milletvekilleri ile gitmemiz lazım. Güçlü Milletvekilleri ile de gidebilmemiz için Bilecik’ten 2 tane güçlü isimle aday olunması lazımdı. Burada 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmış Selim Yağcı beyin, iki dönem Milletvekilliği yapmış Halil Eldemir ismi genel merkezimizin takdiri ile Bilecik’te daha önce referandumda yüzde 50’yi aşamamış bir il görüntüsünden kurtarma adına güçlü bir liste ile Bilecik’li hemşerilerilerimizin karşısına çıktık. Ben inanıyorum ki; hakikaten gerek şahsi tecrübem, gerekse Selim beyin tecrübesi Bilecik’te siyasi anlamda, hizmet anlamında ciddi iki isim olduğunu, bütün hemşerilerimizde bu noktadan bakacaklarını düşünüyorum. İnşallah 24 Haziran’ı, 25 Haziran’a bağlayan akşamda da Bilecik’i Selim bey ile beraber Ankara’da temsil eden bir Milletvekili olmak istiyorum.

“BELLİ ŞEYLERİ HIZLI YAPABİLMEK İÇİN GÜÇLÜ HÜKÜMET ÖNEMLİ”

Şimdi 25 Haziran’da artık yasamanın Türkiye’nin menfaatine olan konularda, yasalarda daha işbirliği içerisinde çalışan bir Meclis olacağını ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu reform yasalarını hızlıca gerçekleştirmek için daha çok çalışacağını düşünüyoruz. Hükümet sistemi olaraktan baktığımız zaman sürekli bürokrasiden şikayet eden, sürekli oligarşi bürokrasi diyen biziz. Bunu boşuna söylemiyoruz. Bakın bunun en güzel örneği, Bursa yoludur. Buradaki hastane yatırımın geç başlamasıdır. İşte stadyumdur. Belli şeyleri hızlı yapabilmek içinde güçlü hükümet önemli, 24 Haziran’ı 25 Haziran’a bağlayan gece bu açıdan önemli. “

Editör: TE Bilişim