Dün yapılan İl Genel Meclis toplantısına hafta boyunca AK Parti içerisinde yaşanan sıcak gelişmelerin sonucu olarak parti içerisindeki çatlaklar damgasını vurdu.

İl Genel Meclis Başkanlığı’na tek aday olarak gösterilen ve parti içerisindeki bütünlüğün sergileneceği aday olan Serkan Yıldırım’ın karşısına AK Parti Bozüyük Meclis üyesi Oğuz Sertler’in çıkması tüm dengeleri değiştirip AK Parti’de hararetli tartışmaların yaşanmasına kadar giderken, partide diğer bir çatlakta Başkan Vekilliği seçimlerinde yaşandı.

AK Parti grubu adına Mayir Küçük, Başkan Vekilliğine önerilirken, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hasan Hüseyin Çelik kendisinin de İl Genel Meclis Başkan Yardımcısı adayı olduğunu açıkladı ve yine gizli zarf usulü ile oylama yapıldı.

        8 oy alan Mayir Küçük’e karşı 12 oy alan Hasan Hüseyin Çelik, İl Genel Meclisi 1.  Başkan vekili seçildi. Toplantıya öğle arası verildi ve öğleden sonra 13:30'da başlayan toplantıya yeni İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler başkanlık ederken, toplantıda 2. başkan vekilliğine geçildi.

AK Parti grubu adına Gölpazarı İl Genel Meclis üyesi  Ali Şenel, 2. Başkan vekilliği için aday oldu karşısına ise Pazaryeri MHP İl Genel Meclis üyesi Haluk Filizli aday oldu ve yapılan gizli oylama da Ali Şenel; 9 oy alırken, Haluk Filizli 10 oy aldı ve  2. Başkan vekili MHP İl Genel Meclis üyesi Haluk Filizli seçildi. Öğleden sonraki oturuma ve bu seçime AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hasan Hüseyin Çelik'in ise katılmadığı gözlendi.

Bu sonuç okununca AK Parti’deki gerilim iyice su yüzüne çıkarken, eski İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım yerinden kalkarak, “biz toplantıyı terkediyoruz siz devam edin” diyerek muhalefete konuşunda kısa süreli gerginlik yaşandı.

Bunun üzerine Oğuz Sertler, araya girerek partilerin grup başkanlarını görüşmeleri için toplantıya 10 dakika ara verdi ara sonrası toplantı sonlandırıldı ve ertesi gün yapılacak oturuma kadar Meclis kapatıldı.

Editör: TE Bilişim