Hasan Güner

Bilecik'ten 2 milletvekili çıkarma hayali ile yoğun bir seçim çalışması yürüten AK Parti, alınan sonuç karşısında sessizliğe büründü.

AK Parti Bilecik genelinde oyların %37.29'unu alarak yurtdışından gelen oylar ile birlikte 50.060 oy ile Halil Eldemir'i, CHP ise oyların %29.46ını alarak, yurtdışı oyları ile 39.143 oyla Yaşar Tüzün'ü Meclise gönderdi.

MHP oyların %25.80'ini alarak, yurtışı oy oranıyla 34.161 oyla mevcut milletvekili Bahattin Şeker'i kaybetti. İktidar partisi AK Parti ülke çapında da oy kaybı yaşadı.

İktidar partisi olmanın güveni ile Bilecik'te 2 milletvekili hedefleyen AK Parti, seçim sonuçlarının netleşmeye başlaması sonrası sessizlik hakim oldu. Sonuçları AK Parti İl Başkanlığı binasında takip eden AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak ve Milletvekili adayları Ramazan Kurtulmuş ile Milletvekili seçilmesine rağmen Halil Eldemir başta olmak üzere çok sayıda partili, sonuçlar gelmeye devam ederken erken saatlerde parti binasından ayrıldı.
Morallerin bozuk olduğu gözlenen ve seçim bürolarını erken kapatan AK Parti, bir milletvekili çıkarmasına rağmen kutlama yapmadı.

AK Parti'den Milletvekili seçilen Halil Eldemir, ilk etapta açıklama yapmayacaklarını ve istikrarın bozulduğunu ifade ederek, “Moralimiz bozuk. Türkiye istikrarını kaybediyor. Hayırlısı olsun. Çarşamba günü açıklama yapacağım” dedi.

Editör: TE Bilişim