Korkmaz Kesik

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde 2016 yılı faaliyet döneminde görev alacak vatandaşların isimleri belli oldu. İl Genel Meclisi’nde Ak Parti grubunun önerdiği isimlere MHP gurubu destek verirken CHP çekimser kaldı.

İl Genel Meclisi Aralık ayı 5. Birleşim toplantısında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde 2016 yılı faaliyet döneminde görev alacak vatandaşların isimleri belirlendi. Dün gerçekleştirilen meclis toplantısında Ak Parti’li meclis üyelerinin önerdiği isimleri MHP grubu destekledi. CHP’li üyeler ise önerilen isimlere çekimse kaldı.

“Etik değil”

CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yılmaz, önerilen isimlerin içerisinde siyasi parti yöneticisi olduğundan dolayı önerinin etik olmadığını söyledi. Bu durumun kabul edilebilir olmadığından dolayı çekimser oy kullandığını belirten Yılmaz, "Sivil toplum kuruluşu olan ve mütevelli heyetine seçilen insanlar toplumun her kesiminin kabul edebileceği siyasi parti kimliği olabilir ama partilerin resmi yönetim kurulu üyesi olması mantık olarak ve etik olarak doğru değil. Hem sivil toplum kuruluşu olarak görev yapacaklar, herkese açılacaklar. Parti yönetiminde olmalarını kabul etmiyorum. Bu şekilde olmamalıdır. Bir insanın siyasi görüşü olabilir, Ak Partili de olabilir ama parti yönetici olamaz. Bu sağlıklı ve etik bir durum değil. Onun için de çekimser oy kullandım” dedi.

 

Editör: TE Bilişim