AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, HDP grubunun verdiği “basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü” önerisine karşı TBMM’de aleyhte bir konuşma gerçekleştirdi.


Halil Eldemir, yeni Anayasa görüşmelerinin birinci turunun son birleşiminde HDP grubunun verdiği önergeye karşı Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını, ifade özgürlüğünün olmadığını iddia etmek Türkiye düşmanlarını sevindirir dediği konuşmasında, Anayasa üzerinde hazırlanan kanun teklifinin biran önce milletin önüne götürülmesi ve milletin takdirine sunulması gerektiğini söyledi.

Eldemir, Meclis’te gerçekleştirdiği konuşmada; “HDP grubunun basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü ihlali iddiasıyla iç tüzüğün 19. Maddesine göre verdiği grup önerisi aleyhine söz almış bulunuyorum.
Öncelikle aynı çatı altında beraber mesai yaptığımız Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Saffet Sancaklı beyin eşine cenabı Allah’tan acil şifalar diliyorum. Şimdi grup önerisi hakkında iki cümle söyleyeceğim. Bunlardan birincisi terör örgütleri Türkiye’nin dört bir tarafında cirit atarken, devletimiz dört bir yandan bunlarla mücadelede ederken, güvenlik güçlerimiz sonuna kadar bunların kökünü kazıyıncaya kadar bunlarla mücadele ederken, Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını, ifade özgürlüğünün olmadığını iddia etmek Türkiye düşmanlarını sevindirir. Bu birincisi. İkincisi Türkiye’de herhangi bir gazetecinin Anayasamızda ve kanunlarda tanımlanan basın özgürlüğü kapsamında mı hareket ettiğine yoksa suç mu işlediğine ya da terör örgütlerine destek mi verdiğine Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız mahkemeleri karar verir. Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Diğer bir ifadeyle Türkiye’de suç işleyenlerin cezasız kalma hürriyeti yoktur. Değerli arkadaşlar çok önemli görüşmeler yapıyoruz. Anayasa üzerinde hazırlanan kanun teklifinin birinci turun son iki maddesine geldik zamanı daha verimli kullanma adına bu maddelerinde görüşülüp ikinci tura geçilmesi ve teklifimizin bir an önce milletimizin önüne götürülmesini ve milletimizin takdirine sunulmasını istiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim