Hasan Güner

Milletvekili aday listelerinin Ankara’da Yüksek Seçim Kurulu’na tesliminin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Durum, partililer tarafından coşkuyla karşılandı.
AK Parti Bilecik 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Halil Eldemir, konuşmasında “Öncelikle Bilecik ve Türkiye için hayırlı olsun. Ben özellikle Şubat ayının ortasından beri aday adaylığı sürecinin başlamasıyla birlikte adaylık yarışına giren aday adayı arkadaşlarımın hepsine centilmence bir yarış sergiledikleri için öncelikle teşekkür ediyorum.
Burada iki arkadaşımıza bu nasip oldu. İnşallah hayırlısı olur. Önümüzdeki 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde Bilecik için, Bilecik’in TBMM’de iki tane AK Partili milletvekili ile temsil edilmesi için önümüzde iki aylık bir çalışma süresi var. İnşallah daha aday adaylığı sürecinde de söylediğimiz, bütün teşkilatlarımızın inandığı iki tane AK Partili milletvekiliyle Bilecik’i temsil etmek istiyoruz.
Tabii aday adaylığından adaylığa geçiş süreci partimizce belli kriterler doğrultusunda yapılıyor idi. Ben AK Partili kadroların birbirleriyle yarışma zamanı ile çalışma zamanını çok iyi ayırt eden kadrolar olduğuna inanıyorum. Ve daha önceki seçimlerde de bunu bu şekli ile görmüş idik. İnşallah önümüzdeki iki aylık süreci de iyi değerlendirip, iki milletvekilimizle Bilecik’i temsil edeceğiz. Ben bu süreçte adaylığımızın kesinleşmesi sürecinde bizlere destek veren tüm teşkilat mensuplarımıza Bilecik’imizin sivil toplum kuruluşlarına Bilecik halkımıza ve bizleri bu göreve uygun gören sayın genel başkanımız ve parti büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sürecin hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. İnşallah 2023 hedeflerine Bilecik ile büyüyerek devam edeceğiz.” dedi.
Eldemir’in ardından AK Parti Bilecik 2. Sıra Milletvekili Adayı olan Ramazan Kurtulmuş ise şunları söyledi:
“Tabii ki yaklaşık iki ay önce aday adaylığı süreci başladı. Bu aday adaylığı sürecinde partimize müracaat eden çok değerli aday adayı arkadaşlar ile beraber bu süreci hep birlikte geçirdik. Ben aday adayı olan tüm arkadaşlara bir kez daha huzurunuzda sonsuz teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde de bize destek veren hiçbir zaman için taraf olmayan teşkilatta birlikte ve beraberlik içinde her adaya aynı mesafede duran çok değerli teşkilat mensubu arkadaşlarıma bir kez daha bunun altını çizerek teşekkür ediyorum.
Bu birlik ve beraberlik bu zamana kadar partimizde devam etti, devam ettiği sürece de bu bize güç kattı. AK Parti de güçlenerek bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah yoluna devam edecektir. Malum geçmiş seçimlerden biz kendimize bir analiz yaptığımız için belirli başlıklar çıkardık. Bu önümüzdeki süreçte ne yapılması gerekiyor, teşkilat mensubu arkadaşlarla beraber nasıl çalışılması gerekiyor, bunun programını inşallah yapacağız. Ben bu süreç içerisinde gerçekten aday adaylığı noktasında genel merkezimizin bir çalışma prensibi bir yol haritası vardı. Buna hepimiz saygı gösterdik. Bu çalışma esnasında sivil toplum örgütlerimizin Türkiye’de ilk olarak görüşlerinin alınması, sivil toplum örgütlerimizin ve halkımızın bize de bu manada destek vermesi teveccüh gösterip gelip de seçim sandığında bizlere partimize destek vermesinden dolayı sizlerin huzurunda bir kez daha ilimizde olan tüm sivil toplum örgütlerine sonsuz teşekkür ediyorum.
Bu bir ilkti. Önümüzdeki süreçte inşallah AK Parti, muhafazakar demokrat kimliği ile halkın isteğine talebine düşüncesine göre nasıl hizmet verdiyse, programını nasıl öyle yaptıysa aday belirlemeyi de bu şekilde yaptığını bir kez daha göstermiş oldu. Demokrasinin geniş tabana yayıldığı ve en iyi şekilde yaşandığı gerek hükümet olarak yapmış olduğumuz icraatlar gerekse de aday belirleme noktasında yapmış olduğumuz icraatlar sayesinde bir kez daha göstermiş olduk.“

Editör: TE Bilişim