Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in Koronavirüs’e yakalanması sonrasında gözler geçtiğimiz günlerde Milletvekili Selim Yağcı ve AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın yapmış olduğu basın toplantısına dönerken, toplantıda her ne kadar sosyal mesafe alınmış olsa da Başkan Tekin’in de ortamda bulunması bulaş riskinin olup olmadığını gündeme getirdi.

15 Kasım Pazar günü AK Parti Milletvekili ve İl Başkanı Fikret Karabıyık partide gerçekleşen toplantı sonrasında kameralar karşısına geçerken, partinin kongre sürecine ve yeni il başkanlığına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunmuştu.

Gerçekleşen parti ve basın toplantısına; İl Başkanı Fikret Karabıyık, Milletvekili Selim Yağcı, Kadın Kolları Başkanı Mutlu Selen Haşit, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Karadayı, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, tüm Ak partili belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ve partililer katılmıştı.

Toplantıda, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin de hazır bulunmuştu. Başkan Tekin’in 16 Kasım Pazartesi günü hastalık sebebiyle ağırlaştığı ve semptom gösterdiği,17 Kasım Salı günü yapılan Korona testinin ise pozitif çıktığı öğrenildi. Zekiye Tekin'in pazar günü yapılan basın toplantısına geldiğinde de keyifsiz olduğu ve bazı partililer tarafından bu durumun fark edildiği gelen iddialar arasında yer aldı.

Başkan Tekin,sosyal medya hesabından Covid-19 testinin pozitif çıktığına ilişkin açıklama yaptı.İzolasyon ekiplerinin geriye dönük 4 gün içinde kimlerle temas kurduğunu incelendiği gelen bilgiler arasında yerini alırken, gözler Pazar günü AK Parti’de gerçekleşen toplantıya çevrildi.

Başkan Tekin’in basın toplantısı öncesi uzun süre parti toplantısında bulunması ve sonrasında gerçekleşen basın toplantısında da yer alması diğer katılımcılarında bulaş riskine maruz kalıp kalmadığını gündeme getirirken, AK Partililerin buna nazaran karantinaya tabi tutulup tutulmayacağı merak konusu oldu.

Diğer yandan toplantıda bulunan bazı kişilerin bu gelişme sonrası tedbir amaçlı Covid-19 testine başvurdukları da gelen bilgiler arasında. Şimdi gözler izolasyon ekipleri tarafından toplantıya katılan ve Zekiye Tekin ile yakın oturan ve görüşen kişilerin karantinaya alınıp alınmayacağına çevrildi.

Editör: TE Bilişim