AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Adayları Ramazan Kurtulmuş, Murat Hızlı, Mustafa Cilali ve Halil Genç gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemiz yetkilisi Cafer Elmas ile seçim gündemini değerlendirerek çalışmaları hakkında bilgi veren adaylar, üreten ve zenginleşen bir Bilecik için yola çıktıklarını vurguladılar.

Bilecik için hayalleri olduğunu söyleyen Ramazan Kurtulmuş, üretim ekonomisini Bilecik’e kazandırıp, halkın zenginleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“PROJE YARIŞMASI HAYALİMİZ VAR”

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“ Kendi dönemimizde yaptıklarımız belli ama yapamadıklarımıza da üzülüyoruz. Bu döndem tecrübemizle, heyecanımızla İl Genel Meclisi Üyeliği için adayız.

Bilecik için hayalleri olan, projeleri olan insanların hayalleri ve projelerini öğrenmek istiyoruz. Bilecik'te yaşayan herkesin bir fikri var. Bununla ilgili ödüllü bir proje yarışması düzenleyip öncelikli alanları halkımızla beraber belirlemek istiyoruz.

Bizim partimizi millet kurdu, tabelasını biz attık. Talip olduğumuz koltuklarımızın millete ait olduğunu düşünüyoruz. Hangi koltuğa talip olursanız olur mutlaka o koltuğa güç vermeye gelmelisiniz.

 Köylerde altyapı, kanalizasyon, içme suyu göletler, sulama tesisleri ve daha çok bir ihtiyaç karşılanacak.

“TARIM, OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Olmazsa olmaz diyebileceğimiz nokta; tarım ve sudu. Tarım alanlarını, üretimi nasıl teşvik edebiliriz buna bakmalıyız. Üretim benim için çok hassas bir konu. Minimum yatırımla masrafla maksimum üretim sağlamak zorundayız.

Malı ne kadar kaliteli hale getirebilirsek, ne kadar pazar bulabilirsek, ne kadar yüksek fiyata satabilirsek  çiftçimizi insanımızı o kadar zengin edebiliriz.

“NE KADAR KALDIRIM YAPARSANIZ YAPIN ÜSTÜNDEN GEÇEN İNSANI ZENGİNLEŞTİREMEZSENİZ BOŞ SİYASET YAPARSINIZ”

Benim stratejim şudur; yaşadığınız yerdeki insanları ne kadar çok zengin edebilirsiniz… İsterseniz kaldırımları altın kaplayın, yolların hepsini sıcak asfalt yapın; onun üzerinden geçen insanları zenginleştiremezseniz cebine para koyamazsınız,bu İnsanları mutlu edemezseniz boşu boşuna siyaset yaparsınız. Ben her zaman şunu söylüyorum

ÜRETİM EKONOMİSİ VURGUSU

En büyük sorunlarımızdan biri de de şu, üretim yok…Bilecik’e gelen paraların yüzde 70’i yeme-içme, alışveriş adına  Eskişehir'e Bursa'ya Adapazarı'na gidiyor. Özel İdare olarak birlikte beraberlik içerisinde hareket edip de ticari altyapıyı oluşturma noktasında  gereken çalışmaları yapmamız gerekiyor.

Biz devletin idaresinde olanlar, milletin önünü açmamız gerekir. Bilecik halkının parasını içeride tutup, dışarıdan buraya para getirilmesini sağlamalıyız.

Kaynak: BETÜL KESİK