Gökay Şimşek

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilecik’e gelişinde AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bilecik’te yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu belirten, AK Parti açısından teşkilatların son derece önemli, olmazsa olmazları olduğunun önemle altını çizen Işık, teşkilatın gücünü koruması, parti ilkeleri doğrultusunda faaliyet yapmasının kendileri için son derece önemli olduğundan bahsederek, Bilecik AK Parti teşkilatına teşekkür etti.

Fikri Işık, kongre sürecinde olduklarını ve belli bir oranda yenilenme olacağını da belirterek, “Teşkilatın gücünün koruması, teşkilatın partimiz ilkeleri doğrultusunda faaliyet yapması bizim için son derece önemli. Bu açıdan sizlerin bugüne kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Görevine devam etmeyecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederiz. Yeni görev alacak arkadaşlarımıza da başarılar dileriz ama konumumuz ne olursa olsun, pozisyonumuz ne olursa olsun, makamımız, mevkimiz ne olursa olsun en büyük onur Türkiye'nin kendi medeniyet değerlerimizin üzerinde yoluna devam etmesi hareketi olan AK Parti'nin bir neferi olarak bu kutlu davaya hizmet etmek” dedi.

Kendisinin de teşkilattan gelen ve ne kadar mühim olduğunu bilen bir kişi olduğunu belirten Fikri Işık, “Türkiye'nin en ayrıcalıklı en önemli illerinin başında gelen Bilecik'te teşkilatımızda sizlerin aranızda olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bilecik bizim için gerçekten, kuruluşun, dirilişin ve daha sonra da kurtuluşun sembolü ilimizdir. Biraz önce ifade ettiğim Valilik’te 400 çadırlık bir beylikten bir cihan devletine yürüyüşün aslında başlangıç noktasıdır. Sadece bir cihan devleti olma noktasında değil ama bizi biz yapan değerleri Bilecik'ten bütün dünyaya yayılmış olması da bu ilin nüfusunun, yüzölçümünün ve diğer sahip olduğu güzelliklerin çok daha ötesinde, çok büyük bir özgün ağırlığa sahip olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla bu ilde yaşamak bir ayrıcalık. Ama bu ilde yaşamanın ayrı bir sorumluluğunun olduğunu da unutmamak lazım. Ben de teşkilattan gelen bir arkadaşınızım. İlde il yönetim kurulu üyeliği, adliye başkanlığı, teşkilat başkanlığı, daha sonra 4 yıl il başkanlığı daha sonra da milletvekilliği, teşkilatta koordinatörlük, teşkilat başkan yardımcılığı, milli eğitim komisyon başkanlığı ve bakanlık görevinde bulundum. Teşkilatların ne kadar önemli olduğunu bilen bir arkadaşınızım. Teşkilatçılığın ne kadar zor olduğunu da bilen bir arkadaşınızım. Ama bu kutlu davanın bir parçası olmak, bu hareketin bir ferdi olmanın da tarifsiz bir ayrıcalığının olduğunu da bilen bir arkadaşınızım. Ülkemizde yapılan her bir hizmete katkı vermiş olmanın her birimiz aslında manevi hazzını da yaşıyoruz. Belki belli hizmetlerin yapılmasında öne çıkan isimler vardır, ama bir de arkada isimsiz kahramanlar vardır. Teşkilatlar işte o arkadaki isimsiz kahramanları oluştururlar. Belki İl Başkanımızın ismi biliniyor, milletvekilimizin ismi biliniyor, belediye başkanımızın ismi biliniyor, belki kadın ve gençlik kollarımızın ismi biliniyor, ama arkada ismi bilinmeyen onlarca, yüzlerce bazen binlerce teşkilat mensubumuz var.

Bugün onlar hamdolsun son 15 yılda Türkiye IMF üç kuruşuna muhtaç bir ülke olmaktan bugün dünyada nüfusuna oranla en fazla muhtaçlara yardım yapan ülke konumuna geldiyse hiç kuşkusuz bunda liderimiz, genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çok büyük önemi var. Ama onunla birlikte yol yürüyen isimsiz kahramanlarımızın da çok büyük katkısı ve desteği var. Zaten bir ekip olma, böyle mümkün oluyor. Bir ordunun bir komutanı oluyor ama, o orduyu zafere ulaştıran adı sanı bilinmeyen binlerce asker oluyor. Siyasette de bir lider var, bir liderin etrafında güçlü bir kadro var, ama onları arkadan destekleyen ve onlarla birlikte yol yürüyen binler, onbinler, yüzbinler, milyonlar var. İşte teşkilat böyle bir güç. Teşkilatın varlığı aslında havanın oksijeni gibi. Varlığında kimse çok kıymetini bilmeyebiliyor ama havada oksijen azalınca insanlar için ne kadar büyük sıkıntı başlarsa teşkilatsızlık da o kadar büyük sıkıntı demektir. Bunun Türk siyasi hayatında aslında en güzel örneklerinden biri Demokratik Sol Partidir. Teşkilatı olmadığı için yüzde 22'yle yüzde 1,5'lara düşmüş bir partidir biliyorsunuz. Teşkilat olsaydı belki, yaptığı pek çok hatanın önüne geçebilirdi. O açıdan bizim için teşkilatımız son derece önemli, olmazsa olmaz. Teşkilatın gücünü koruması, teşkilatın partimiz ilkeleri doğrultusunda faaliyet yapması bizim için son derece önemli. Bu açıdan sizlerin bugüne kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bir kongre sürecindeyiz, arkadaşlarımız, elbette belli bir oranda yenilenme olacak. Görevine devam etmeyecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederiz. Yeni görev alacak arkadaşlarımıza da başarılar dileriz ama konumumuz ne olursa olsun, pozisyonumuz ne olursa olsun, makamımız mevkimiz ne olursa olsun en büyük onur Türkiye'nin kendi medeniyet değerlerimizin üzerinde yoluna devam etmesi hareketi olan AK Parti'nin bir neferi olarak bu kutlu davaya hizmet etmek. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim