AK Parti mevcut İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın İl Kongresi’nde yeniden aday olmayacağını açıklaması sonrası AK Parti’de İl Başkanlığı yarışı hızlanırken Başkanlık için adı geçen 4 ismin İstanbul’a davet edildiği öğrenildi.

Kasım ayı içerisinde AK Parti Bilecik İl Başkanlığı’nda Marmara Bölgesi Bilecik Koordinatörü Berk Mersinli ve Marmara Bölge Koordinatörü Ali Sevinç’in katılımıyla yeni il başkanlığına yönelik temayül yoklaması gerçekleşmişti.

Temayül yoklaması öncesinde yarin11.com olarak kamuoyunda ismi sıkça yeni AK Parti İl Başkanlığı ile anılan; Nihat Can, Serkan Yıldırım, Ramazan Kurtulmuş, Mehmet Turhan, Zeki Kayadelen, Mehmet Ali Kaya ve Haşim Balcı arasında oylamaya sunduğumuz anketimiz gerek tıklanma gerekse de yorum alma noktasında Bilecikli vatandaşlar tarafından oldukça ilgi görmüştü.Buna ilişkin AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık temayül yoklaması öncesinde yapılan basın açıklamasında anketi de Marmara Bölgesi Bilecik Koordinatörü Berk Mersinli ve Marmara Bölge Koordinatörü Ali Sevinç’e ilettiğini belirtmişti.

Aradan geçen süre zarfında anketimizde de ismi geçen Mehmet Turhan, Serkan Yıldırım, Mehmet Ali Kaya’nın yanı sıra Muhammed Karadayı’nın İstanbul’a davet edildiği öğrenildi. Telefon ile kendilerine davet gelen isimlerin ilk olarak Covid-19 testi yaptırdıkları ve ardından İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecekleri gelen bilgiler arasında.

MEHMET TURHAN

SERKAN YILDIRIM

MEHMET ALİ KAYA

MUHAMMED KARADAYI

Editör: TE Bilişim