Cafer Elmas

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun’un iktidar tarafından siyaseten kollanıyor iddiasına, “AK Parti hiç kimseyi kollamaz’ diye cevap verdi.


Gazetemizin gündeme getirdiği İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun, Milli Eğitim camiasında ve siyaset dünyasında tartışılmaya devam ediyor.  


Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, ‘AK Parti siyaseten kimseyi kollamaz ve yanlış işin de yanında bulunmaz’ dedi. 


İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun’un kesinleşmiş cezası varsa ita amirleri verilmesi gerektiğini söyleyen Eldemir, kendisinin de konu ile ilgili gerekli araştırmayı yapacağını söyledi.


Eldemir, ‘Siyaseten babamızın oğlu olsa kollanmaz. Gündeme getirdiğiniz konu, Milli Eğitim’de yürütülen bir soruşturma ile alakalı. Ben ne iddianameyi ne sonucunu ne de müfettişlerin hazırladığı raporu görmedim. Bununla ilgili ita amirleri gereğini yapar. Bu konuda teftiş kurulundan çıkmış olan rapor ceza verilmesini gerektiriyorsa yönetmelikler çerçevesinde gereği yapılabilir. Ceza verilmişse cezayı uygulayacak ita amirleridir. Ben ita amiri değilim ama gerekli araştırmayı da yapacağım.
AK Parti siyaseten kimseyi kollamaz ve yanlış işin de yanında bulunmaz. Konu ile ilgili gereken araştırmayı ben yapacağım’ ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim