Cafer Elmas

 Bir kaç gündür tüm yurdu ve ilimizi etkisi altına alan kar neticesinde Söğüt Çaltı ve İnhisar’da bulunan yaklaşık 6 bin dönüm sera kar altında kalırken ürünler telef oldu. Çiftçiler mağduruiyetlerini nasıl gidereceklerini kara kara düşünürken, AK Parti heyeti Çaltı’ya çıkartma yaptı. AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve İl Genel Meclis üyereleri Söğüt Çaltı ve İnhisar’da incelemelerde bulunarak köylülerin mağduriyetlerini dinlediler.

AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, çiftçileri dinledikten sonra ilk olarak altta kalan enkazı kaldıracaklarını, ardından Vali Ahnmet Hamdi Nayir başta olmak üzere tüm il yetkilileri ile durumu masaya yatırarak ne gerekirse yapacaklarını söyledi.

Kendisinin siyasi olarak yapamayacağı vaadleri veremeyeceğini, olabilecek her türlü kolaylığı Söğüt Çaltı ve İnhisar’da sera mağduriyeti yaşayan çiftilere sağlayacaklarını aktardı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da Bilecik Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirtirken, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım da ilk yapılacak Meclis toplantısında gündemin Çaltı’da yaşanan sera afeti olacağını ve Meclis olarak çiftçilerin mağduriyeti  için gereken kararları alacaklarını aktardı.

AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, öncelikle ortada kalan enkazın kaldırılacağını belirterek çiftilerin seralarında meydana gelen hasar tespitinin Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince önce belirleneceğini ondan sonra  yapılması gereken ne varsa yapılarak çiftilerin mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Poyraz, “biz biliyorsunuz yıllardır karşılaşmadığımız bir kış afetiyle karşılaştık. Gerek il merkezimizde gerek ilçelerimiz ve köylerimizde farklı yönleriyle bu kar yağışının vatandaşımıza zorlukları oldu. Çaltı ve Sakarya havzası özellikle örtülü tarım seracılık anlamında ciddi bir kapasiteye sahipti. Geçtiğimiz 10 yıllık dönemde burada vatandaşlarımızla yaptığımız çalışmalarda birkaç yüz dönümle ifade edilirken, şu anda 4000 dönüm seramız var. Anladığımız kadarıyla seralarımızın %80’inde kar yağışından kaynaklanan ciddi bir hasar var. Bu hasarın ortadan kaldırılması ve yeni dönemde vatandaşımızın mağduriyetinin asgariye indirilmesi için ne yapabiliriz, bunun gayreti içinde olacağız. En azından bugün geldik vatandaşlarımızla konuştuk. Onların şikayetlerini dinleme imkanımız oldu. Buradan da İnhisar tarafına geçip çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim