Korkmaz Kesik 

İl genel Meclisi Ocak ayı toplantılarında gündeme gelen Sakarya Nehri’nin yatağını değiştirdiği ve kirlettiği gerekçesiyle şikayet edilen kum-çakıl ocağı yeniden meclis gündemine geldi. Muhalefet yeni bir gelişmenin olduğunu sorarken AK Parti grubu meclisi terk etti. Şikayet edilen Kar-çet isimli firmanın komisyonlar marifetiyle incelenip incelenmediği hala netleşmedi. 


Sakarya Nehri’nin yatağını değiştirdiği ve kirlettiği gerekçesiyle şikayet edilen ve Osmaneli AK Parti teşkilatı yöneticilerinin yakınları olduğu öğrenilen Kar-çet isimli firmanın komisyonlar tarafından incelenmediği iddia edilerek Ocak ayı birleşim toplantılarında gündeme gelmişti. 

Muhalefette bulunan meclis üyeleri Çevre ve Sağlık Komisyonu ve Tarım ve Hayvancılık Komisyonunun Kar-çet isimli firmada inceleme yapılmadığını iddia etmiş Ak Parti grubu ise gerekli incelemelerin yapıldığı ve usulsüz bir çalışmanın olmadığı ifade etmişti. 

DSİ'den yeni rapor yok 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Muharrem Dumansızoğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) ile birlikte incelemelerin yapıldığı ve gerekli yaptırımların uygulandığını söyleyerek DSİ’den gelen raporu meclise sunmuştu.  Dün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Ocak ayı üçüncü birleşimin toplantısının sonunda Osmaneli İl genel Meclis Üyesi Orhan Uğur, DSİ’den yeni gelen bir raporun olup olmadığını sordu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Muharrem Dumansızoğlu, DSİ’den yeni gelen bir raporun olmadığını kaydetti. Kum ocağındaki şikayet edilen mahmuzun kaldırıldığını söyleyen Dumansızoğlu, "DSi'nin bize gönderdiği yazıyı Ocak ayında mecliste okumuştuk. O yazıdan sonra yeni yazı gelmedi. Kar-çet firmasına mahmuzu kaldırılmasını söylemiştik. Daha sonrada ocağa tekrar gittik. Şikayet edilen mahmuzu kaldırttık. DSİ'ye de son durum hakkında yazı gönderdik. Çevre parsellerden İç İşleri Bakanlığı'na durdurulsun diye şikayetler gitmiş." dedi. 

"Şov yapıyorsunuz" 

Ak Parti İl genel Meclis Üyesi Hakan Özkan, Dumansızoğlu'nun verdiği bilgilerin ardından komisyonun gerekli çalışmaları yaptığını söyledi. Bunun üzerine muhalefet sıralarından komisyonun kum ocağına gitmediği itirazı geldi. Bunun üzerine Özkan, muhalefete dönerek "şov yapıyorsunuz" dedi. 

AK Parti salonu terk etti 

CHP'li ve MHP'li meclis üyeleri neden sürekli şikayet geldiğini sorarkan Ak Parti grubu meclisi terk etmeye başladı. Bunun üzerine CHP İl Genel Meclis Üyesi Turgay Yılmaz, Ak Parti İl Genel Meclis Üyelerine "Biz nasıl sizi dinliyorsak siz de bizleri dinleyin" diyerek tepki gösterdi. 

Yeni soru önergesi verilecek mi? 

Sakarya Nehri’nin yatağını değiştirdiği ve kirlettiği gerekçesiyle şikayet edilen Kar-çet isimli firmanın İl Genel Meclisi komisyonları tarafından denetlenip denetlenmediği hala tartışma konusu olmaya devam ederken muhalefet kanadından konu ile ilgili yeni bir önerge verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.

 

Editör: TE Bilişim