Ak Parti teşkilatı, basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Kent Ormanı’nda gerçekleşen programa; Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Başkanı Kadir Bayrak, Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, Ak Partili Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, parti üyeleri katıldı.

Kahvaltının ardından İl Başkanı Kadir Bayrak, konuşma gerçekleştirdi. Bayrak’ın konuşmasının ardından İl Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Köşşekoğlu, Ak Parti’nin seçim beyannamesi sunumunu yaptı. Sunumun ardından Milletvekili Halil Eldemir, soruları cevapladı. Asgari ücret hakkında gelen sorulara cevap veren Eldemir, kurulacak olan hükümetin tek başına asgari ücreti belirleme yetkisinin bulunmadığını belirtti. Asgari ücret komisyonunun alacağı karar ile ücretlerin belirlendiğini kaydeden Eldemir, bu ücretin 1300 TL olması için adım atacaklarını söyledi. Eldemir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Asgari ücrette brüt ücretin içerisinde SGK primleri ve gelir vergisi vardır. Bunun yanında da net ücret vardır. Bu konuda çalışma yapılırken asgari ücret komisyonunda hükümet, işveren ve işçi tarafından bu konular değerlendirilir. Herkes belirli bir noktada üzerine sorumluluk alacaktır. Asgari ücretten verginin kaldırılması ve verginin daha düşük hale getirilmesi veya sigorta primlerinde tolerans tanınması ve işçinin maaşını bir miktar arttırması. Bu işler denge işidir. Bir taraftan ücretleri arttıralım derken diğer taraftan da istihdamın önünü kesici, iş verenin yükünü arttırıp da yarın öbür gün, kayıt dışı işçi çalıştırmaya, işçinin maaşını tam ödememeye, işverenin ‘bu kadar yükü kaldıramayacağım. 10 kişi yerine 8 kişi çalıştırayım’ demesine fırsat tanımamak için bu işin tarafları bir araya gelerek herkes elini taşın altına elini koyarak bu işe çözüm bulacaktır.

Burada önemli olan işçilerin cebine net ne kadar para gireceğidir. Bizim 1300 lira diye telaffuz ettiğimiz rakam cebine net girecek rakamdır. Ak Parti sıkı ekonomik politikalar uyguladı. 2002 yılından beri sürekli olarak kemer sıkma politikası, bunun yanında hazine ile ilgili konularda hazinemizi rahatlatma, dış borçlarımızı ödemeleri Ak Parti dışarıdan aldığı ya da içeriden aldığı borçlarla yapmadı. Borç ödeme borç ile olmaz. Bunun yanında da Ak Parti gömü ya da hazine bulmadı.”

Editör: TE Bilişim