AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, CHP’li Bozüyük Belediye Başkanı Talat Bakkalcıoğlu’na ağır eleştirilerde bulundu.

Bozüyük Belediyesi yeni yönetiminin göreve geldiğinden beri sürekli yakınan, hizmet ve proje üretemeyen bir tutum içerisinde olduğunu kaydeden Ersoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 "Vizyon yoksulluklarını örtbas etmeye çalışıyorlar"
İnsanımızın sosyal ve kültürel hayatının zenginleştirilmesi ve belediye çalışmaları anlamında hemşehrilerimizin desteğiyle ilçemizde iyi niyetlerle birçok projeye imza atmış bir önceki AK Parti Belediyeciğini anlayamayan yeni yönetim, sürekli olarak olayları çarpıtan bir anlayışla, ’’ Vizyon Yoksulluklarını’’ örtbas etmeye çalışmaktadır.
120 gündür belediyeyi yöneten bu anlayış, hizmetlerin en iyisine layık Bozüyük’lü hemşehrilerimiz arasında maalesef bir heyecan oluşturamamıştır. Türkiye’de bütçe-gelir-borç oranı en sağlıklı olan belediyelerden birini devir aldığı halde bundan bile şikayet etmiştir.
"NAMUS SÖZÜNÜN gereğini yapmaya davet ediyoruz"
Bozüyük Belediyesinde en az 100 personel fazla diye beyanda bulundukları halde, aksayan belediye hizmetleri için ’’ personelimiz yeterli değil ‘’gibi ironik bir açıklama yapmışlardır. Görev yerleri farklı bir çok ‘’Emekçi Kardeşlerimizi’’ muvaffakatları alınmadan, başka görev yerlerinde görevlendirmişler, bu durumu neredeyse bir baskı unsuru haline getirmişlerdir. Bizler Bozüyük Belediye yetkililerini, CHP Genel Başkanı’nın ‘’Hiçbir insanın siyasi görüşünden dolayı işten çıkarılmayacağı, kazandıkları belediyelerde baskı, sendika değişimlerinin olmayacağı ve belediye emekçilerinin ücretlerinde artışlar yapılacağı’’ yönündeki ‘’NAMUS SÖZÜNÜN’’ gereğini yapmaya davet ediyoruz.
"Teşkilat olarak mağdur edilen emekçi kardeşlerimizin yanındayız"
Buradan şunu belirtmek isterim ki AK Parti Teşkilatları olarak belediye yönetimince mağdur edilen ve iş akdi feshedilen tüm emekçi kardeşlerimizin yanındayız. Sırf siyasi düşüncelerinden kaynaklı kaldıkları baskıları şiddetle reddediyoruz.
Bozüyük Belediye Başkanı Sn. Mehmet Talat Bakkalcıoğlu yaptığı bir basın açıklamasında önceki dönem belediye yönetiminin 250 yataklı, Bozüyük’ümüze doğrudan yapılan en büyük devlet yatırımı olma özelliğini taşıyan Bozüyük Devlet Hastanesinin kamulaştırmasının, Bozüyük Belediyesince yapılmasının doğru olmadığı yönünde bir söylemde bulunmuştur. Ben buradan kendisine şunu sormak isterim. Her platformda söylediğiniz gibi, ‘’Belediyeler kar amacı güden kuruluşlar değildir ‘’ 150 milyon TL’lik, üstelik halkımızın sağlığı için hizmet verecek bu elzem hastane yatırımı için siz 2 Milyon TL’lik kamulaştırma bedelini hastanenin bir an önce başlaması için, Bozüyük için karşılamaz mıydınız?
"Devlet Kurumu ciddiyetine yakışmayacak davranışlar sergileniyor"
Bozüyük Belediyesi yetkililerinin işbaşına geldikleri günlerin akabinde, Hal Camii inşaatının duvarına bir Devlet Kurumunun ciddiyetine yakışmayacak şekilde pankart astıklarını gördük. 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmesi Kapsamında sözleşme imzalayarak kamuya iş yapan yüklenicilerin, ekonomik şartlardaki değişimlerden dolayı mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlı çıkarılan Tasfiye Yasası uyarınca camiyi yapan yüklenici, maliyet artışlarından dolayı kanuni hakkı olan başvuruyu yapmış ve işi durdurmuştur. Devletin Kurumlarının incelemesi sonucu bu başvuru ya yerinde görülüp iş tasfiye olup tekrar ihale edilecek ya da mevcut yüklenicinin işine devam etmesi sağlanacaktır. Konu bu kadar açıkken kamuoyunu bilgilendirme adı altında ve bir Devlet Kurumunun ciddiyetine yakışmayacak pankartları asarak amacınıza ulaşamazsınız.
Ayrıca Milletimiz biliyor ki AK Parti Hükümetleri, başladığı her projeyi en kısa sürede bitirip Türk Milleti’nin istifadesine sunan, bunun için en hızlı takvimi gerçekleştiren bir misyona sahiptir. Hiç şüphesiz en kısa zamanda bu projeyle ilgili çalışmalar tekrar başlayacaktır ve Bozüyüklü Hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır.
"Taahhüt ettiğiniz projelerinizi hayata geçirmenizi bekliyoruz"
Bozüyük Belediye Başkanı Sn.Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na buradan çağrımızdır; İlçemizin öncelikli ihtiyaçlarına göre derhal somut projeler üretin ve bunu bir takvimle paylaşın. Seçimlerden önce taahhüt ettiğiniz BEDAVA SU, AK PARTİ döneminde yapılan mahalle konaklarında gerçekleştirmeyi vadettiğiniz ÇOCUK KREŞLERİ ve ANAOKULLARI, dar gelirli vatandaşlarımıza CANSUYU AİLE SİGORTASI, AMATÖR SPOR KULÜPLERİMİZE HER BRANŞTA DESTEK(!) (BAYAN VOLEYBOL TAKIMI ŞAMPİYON OLMUŞ BOZÜYÜK BELEDİYESİ İDMANYURDUSPOR KULÜBÜ'nü desteklediğiniz gibi!) biran evvel hayata geçirilebilecek vaadlerinizi de tüm Bozüyük’lü Hemşehrilerimizle birlikte bekliyoruz.
"7/24 Halkımızın emrindeyiz"
AK Parti Bozüyük İlçe Yönetimi, İl Genel Meclisi Üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz ve tüm AK Davanın Gönüllüleri olarak bu Aziz Millete hizmetten başka bir gayesi olmayan bizler, yapıcı eleştirilerimizle, Bozüyük Halkımızın taleplerini dile getiren bir misyonla, Hakkı savunan bir anlayışla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN liderliğinde Bozüyük için, Türkiye için halkımızla beraber olacağız ve çalışacağız.
Türkiye’nin her bölgesinde AK BELEDİYECİLİK anlayışıyla, vizyoner duruşuyla, milletinin hadimi olan, yine vatandaşının teveccühüyle Türkiye’nin genel idaresini sağlayan AK PARTİ hükümetinin temsilcileri olarak, Milletvekilimiz Sayın Selim YAĞCI’NIN destekleriyle 7/24 Bozüyük’ün emrinde olacağız.
Milletin yetki verdiği herkes bahane değil, iş ve proje üretmekle mükelleftir. Milletin Gönlünde taht kurmak için çok çalışıp, insanımızın hayatına dokunan projeleri Cenab-ı Hakk'ın izniyle hep birlikte hayata geçireceğiz.”

Editör: TE Bilişim