AK Parti Bilecik Belediye Başkanı Aday Adayı Üzeyir Yıldırım, Başkan olarak seçilmesi halinde 17 yıllık siyasi tecrübe ve birikimiyle Bilecik’in tarihi kimliği olan, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş bir şehir olması için çalışacağını söyledi.

Gazetemize ziyarette bulunan AK Parti Belediye Başkanı Aday Adayı Yıldırım, gazetemiz sahibi Mehmet Özgür ve Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas ile yaptığı görüşmede 2001 yılından beri Bilecik siyasetinde yeralması dolayısıyla Bilecik’in sorunlarını gayet iyi bildiğini söyledi.  

Ankara’da 35 yıllık bürokratlık ve ticaret hayatının olduğunu ve bunu siyaset ile pekiştirdiğini dile getiren Yıldırım, “şehre misafir olarak gidip gelmekten ziyade şehre artık 17 yıldan beri daha eleştirel gözle bakmaya başladım. Tabi ki birçok sorun var ama birçoğu da çözüldü. AK Parti iktidarıyla 15 yıllık süre içerisinde şehre ciddi yatırımlar yapıldı. Genel sorunlar olarak ayrıntıya girmeyeceğim. Adaylık nasip olursa daha ayrıntılı projelerimizi şimdiden açıklamanın anlamı yok başka bir arkadaşımızın aday olması durumunda da o projeleri biz veririz tabi ki.

“KENTE KİMLİK KAZANDIRACAĞIM”

Aday adaylığımı açıkladığımda da vurguladığım bir nokta var, kente kimlik kazandıracağım. Bilecik, tarihi bir kent, imparatorluğun kurulduğu topraklar, şehir kimliğinde eksikler görüyorum. Türkiye’de Bilecik dediğinizde Bilecik’e hiç gelmemiş insanların algılaması; Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulduğu yer, Şeyh Edebali Hazretleri’nin yaşadığı yer, Ertuğrul Gazi’nin yaşadığı yer. Bakıldığı zaman tarihi bir kent tasavvur ediyor kişi zihninde ama buraya geldiğinde hayal kırıklığına uğruyor, bunu aşmak vakit alsa da muhakkak aşmamız gerektiğini düşünüyorum.

“ŞEHİR KÜTÜPHANESİ OLMALI”

Kimliği olan bir şehrin mutlaka bir kütüphanesi de olması gerekiyor. Bilecik bir üniversite şehri ama Bilecik’te öğrencilerimizin yeterli sosyal, kültürel ortamlarının olmadığını düşünüyorum. Örneğin Avrupa’da şehir kütüphaneleri vardır, bizim şehir kütüphanemiz yok.

“KÜLTÜREL VE SOSYAL BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İSTİYORUZ”

Batıda olan çağdaş, kültürel noktaları kültürümüze uydurarak şehre adapte etmemiz gerekiyor. Kültürel ve sosyal bir belediyecilik anlayışı istiyoruz. Örneğin insanların alışveriş yapacağı, nefes alacağı, sinemaya, tiyatroya gideceği alanları oluşturmamız gerekiyor. Bu kentin bir sineması olması gerekiyor ve günceli yakalaması lazım, biz bunu sağlayacağız. Biz bu projelerimizi aynı zamanda Ankara’da bulunan profesyonel bir ekip ile oluşturuyoruz. Avrupa Birliği, UNESCO kültürel yatırımlara destek veriyor. Biz Avrupa Birliği’ne verdiğimiz destek paralarını bile geriye alacak projeleri oluşturamıyoruz, kamu bütçesinden hiçbir şey harcamadan da yapacağımız birçok projemiz var.

BİLECİK’E GELEN ZİYARETÇİLER NE BIRAKIYOR?

Geçtiğimiz sene bildiğim kadarıyla Bilecik’e 700 bin ziyaretçi gelmiş. Bu gelen 700 bin ziyaretçi Bilecik’e ne bıraktı? Bu turizm faaliyetinin ilimize bir katkısı olması gerekiyor. Ben bile geldiğimde bir şey bırakamıyorum. Safranbolu’ya, Beypazarı’na gittiğinizde bir şeyler bırakıyorsunuz, aynı zamanda ziyaretçilerin konaklaması da gerekiyor. Turlarla gelen ziyaretçilerin en az bir gün kalarak Bilecik genelini gezmesi, tarihini tanıması gerekiyor.

“YUNANLILARIN YAKTIĞI BİLECİK’İ YENİDEN HAYATA GEÇİRMEYİ HAYAL EDİYORUM”

       Hayallerimden bir tanesi de Yunanlıların yaktığı Bilecik’i tekrar tarihi dokusuna uygun olarak hayata geçirmek.”

“GÜVENİLİR VE BİRİKİMLİ BİRİ OLARAK BİLECİK’İN BANA TEVECCÜH GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUM”

Güvenilirlik, birikim ve tecrübe noktalarında Bilecik halkının teveccüh göstereceği bir Başkan olacağına inandığını kaydeden Üzeyir Yıldırım, “siyasi tecrübemle gördüğüm kadarıyla seçmen,  yerel seçimlerde yüzde 70 partiye, yüzde 30 oranında ise adaya oy veriyor. 17 yıllık siyasi geçmişim Bilecik’te hiçbir olumsuz iz bırakmadım.  Hatta olumlu izler bıraktığımı düşüyorum. Şeffaf bir insan olarak buradayım. Söyleyeceklerimi açık bir şekilde ifade edebiliyorum. 10 yıl boyunca Ankara Bilecikliler Dernek Başkanlığı yaptım onun Bilecik ile bağını da kurdum. Ankara’daki üniversite öğrencilerimize de burs imkanı sağladık. Aynı zamanda ulaşılabilirliğimizi de kaybetmedik. 25 senedir aynı telefon numarasını kullanıyorum ve isteyen herkes rahat bir şekilde arayabiliyor. Şimdi Ankara Bilecikliler Derneği’nin onursal başkanlığı takdim edildi. En önemlisi de Bilecik halkının bana güvendiğini düşünüyorum. Problem yaratıcı değil çözme üzerine gidiyoruz. Eğitimci kişiliğimden dolayı bugüne kadar Bilecik Belediyesi’ne 200 bin’den fazla kitap katkım olmuştur. Özellikle gönderdiğim okuma yazma setlerinden faydalanarak okuma yazma öğrenen insanlardan dolayı çok mutluyum. Bilecik’te, eğitim ile ilgili projeleri de uygulamaya koyacağıma inanıyorum. Bunun yanında ciddi bir birikimimin de oluştuğuna inanıyorum. Öte yandan ben hiçbir ilçe için ayrım yapmasam da kendim Gölpazarlıyım. Gölpazarlı olan vatandaşlarımın da bana teveccüh edeceği kanısındayım.

“EN ÖNEMLİSİ İŞİNİZİ AŞKLA YAPMAK”

Bilecik’in beni Başkan yapacağına inanıyorum. Yaptığınız her işi aşkla yapmak, severek yapmak çok önemli. Başkan olduğum halde 40 bin seçmenimizin de ayağına giderek tek tek teşekkür edeceğim, bu fırsatı Bilecik’in bana vereceğine inanıyorum.”

Editör: TE Bilişim