Hüseyin Çınar

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimler için aday adaylığı başvurularının pazartesi başlayacağı belirtildi.

1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimler için tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de AK Parti teşkilatının çalışma takvimi belirlendi.

AK Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Büyükgüner, tarafından yapılan açıklamada sürdürülecek seçim takvimi ile ilgili şu bilgilere yer verdi:

       “AK Parti’de 1 Kasım’da Yapılacak Genel Seçim Takvimi Belli Oldu.

28.08.2015 tarihinde yapılan Ak Parti MYK ve MKYK toplantıları neticesinde 1 Kasım 2015 Tarihinde yapılacak olan seçimlerde milletvekili listelerinin belirlenmesi amacıyla çalışma takvimi belli oldu.

Buna göre

·      Partimizin seçim takvimi çerçevesinde aday adayı başvuruları 31 Ağustos Pazartesi günü sabah 08.00'den itibaren başlayıp, 3 Eylül Perşembe günü saat 19.00'da sona erecek.

·      Milletvekili aday adaylığı müracaatı partimizin genel merkezinden yapılabileceği gibi herhangi bir il başkanlığından da yapılabilecek.

·      7 Haziran seçiminde olduğu gibi erkek adaylardan 5.000,00 TL, kadın adaylardan ise  2.500,00 TL  başvuru ücreti alınacak. Engelli adaylar ise ödeme yapmayacaklar.

·      Aday adayı müracaatlarının bitimi ile birlikte Genel Merkezde kurulacak komisyonlar ile 18.09.2015 tarihine kadar yapılacak çalışmalar neticesinde bu tarihte aday listeleri Yüksek Seçim Kuruluna verilecek.

·      Ayrıca 7 Haziran Seçimlerinde tüzük gereği aday olamayan 3 dönemlik eski milletvekilleri de milletvekili aday adaylığı için müracaat edebilecekler.

Kamuoyuna Saygı İle Duyurulur"
Editör: TE Bilişim