Ak Parti Yenipazar, İnhisar, Pazaryeri ve Söğüt ilçe kongreleri gerçekleşirken, Ak Parti teşkilatları mevcut başkanlar ile yola devam kararı aldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın da katıldığı kongreler oldukça göz doldurdu.

Ak Parti’de 19 Ağustos’ta başlayan ilçe kongrelerinin 18 Kasım’da sona ereceği öğrenilirken, İl kongreleri ise 25 Şubat tarihine kadar tamamlanmış olacak. Yenipazar’da başlayan İlçe Kongreleri İnhisar, Pazaryeri ve Söğüt’te devam etti. Gerçekleştirilen ilçe kongrelerinde Ak Parti kadroları mevcut ilçe başkanları ile yola devam kararı aldı.

Söğüt ve Pazaryeri Kongrelerinde konuşma konuşma gerçekleştiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Avrupa ülkelerine yüklendi.İlk olarak Ertuğrulgazi Türbesi’ni ziyaret eden Çalık, daha sonra partisinin Söğüt İlçe Kongresi’ne geçti.Çelik,burada yaptığı konuşmasında: “16 yıl öncesi Türkiye’de; Darbeler, hortumlamalar, sağlık skandalları, ekonomik krizler, zamlar, faili meçhuller, haksızlıklar, hukuksuzluklar, iflaslar, açlıktan ölen çocuklar, intihar eden anne babalar. Olacak iş mi, kardeşlerim. Temel ihtiyaçlardan yoksunluk, yoksulluk, ülkenin gerçek sahiplerine yani vatandaşlarına ikinci, üçüncü sınıf muameleler, yolsuz, susuz, okulsuz, sağlıksız, parasız, pulsuz bırakıp insan gibi yaşamayı bu ülkenin evladına çok görenler oldu. Bu anlattıklarımıza hiçbirimizin kalbiniz dayanmıyor. Bizim de dayanmadığı için bu partiyi kurduk işte. O günleri unutmayacağız ama asla unutmak yok.”

“KEMAL KILIÇDAROĞLU O GÜNDE İHANET EDİYORDU, BUGÜNDE”

16 yıl önce dönemin SSK genel müdürü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında yaptığı konuşmalara değinen Çalık, televizyon programı sunucusu Savaş Ay’ın “Okmeydanı Hastanesinde kuyrukta insanlar ölüyor, ne olacak bunlar?” sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği cevabı eleştirerek, “O gün de insanımıza ihanet ediyordun, bugün de insanımıza ihanet ediyorsun”

“ÜLKEMİZİ, VATANIMI, BAYRAĞIMI ALMANYAYA ŞİKAYET EDİYORSUN”

“Savaş Ay’ın sorusuna o dönemin genel müdürü Kemal Kılıçdaroğlu şöyle cevap veriyor, “İşçilerin olduğu yere hastane kurarsanız böyle olur” diyor. Nereye kuracaksın kardeş, senin SSK Genel Müdürlüğünde yapmış olduğun konuşmalar bugün genel başkan olarak yapmış olduğun konuşmalarla hiçbir şekliyle farklı değil. O gün de insanımıza ihanet ediyordun, bugün de insanımıza ihanet ediyorsun. O gün de fakirliği, yoksulluğu, mazlumu yok sayıyordun, bugün de ülkeni yok sayıyorsun. Sen bugün kalkıp benim ülkemi, vatanımı, bayrağımı Almanya’ya şikâyet ediyorsun. Senin SSK Genel Müdürüyken fikrin, zikrin neyse bugün de aynısı devam ediyor.”

“AVRUPA HER GÜN TÜRKİYE NE DİYECEK DİYE BEKLİYOR”

Dünyanın gözünün Türkiye’de olduğuna dikkat çeken Çalık, “Dikkat edin. Gözlerini dünya artık yumamıyor, sürekli gözleri açık. Türkiye ne yapıyor, Recep Tayyip Erdoğan bugün ne dedi. Merkel uyuyamıyor, acaba Erdoğan yarın kalkıp Almanya için ne diyecek? Kendi söylemlerini, Türkiye’yi kendi iç siyasetine alet eden Avrupa, her gün Türkiye ne diyecek diye gece gündüz 24 saat gözleri açık vaziyette bizi dinliyor.”dedi.

Söğüt Kongresi sonrası Pazaryeri’ne hareket eden Genel Başkan Yardımcısı Çalık, buradaki kongrede yaptığı konuşmasında ise: “AK Parti Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak 15 Temmuz 2016 sonrası bir araştırma yaptık. Bu ülkeyi 15 Temmuz gecesi darbeden, işgalden kurtaran, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğidir. Oy versin vermesin 80 milyon o gece ‘İyi ki Erdoğan var.’ demiştir. Araştırmamızda ‘Sizin o gece dışarıya çıkmanızda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ne kadar etkili olmuştur?’ diye sorduk. ‘Yüzde yüz etkili olmuştur, yüzde 98 çok etkili olmuştur.’ dediler.”

“MÜCADELEMİZ BİTMEDİ”

“Bilin ki FETÖ ile mücadelemiz bitmedi. Son damlasına kadar, kim varsa, mücadele sonuna kadar devam edecek. FETÖ ile de PKK ile de mücadelemiz sürecek.” Dedi.

“ŞEHİT, ENGELLİ VE YAŞLI AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ”

Kongrenin ardından Bilecik’e gelen Çalık, Hakkâri’nin Çukurca ilçesi’nde 1991’de düzenlenen terör saldırısında şehit olan Necdet Ayhan’ın ailesine ardından Engelli ve yaşlı vatandaşları da evlerinde ziyaret etti. Ardından AK Parti Bilecik İl Başkanlığına ziyaret gerçekleştiren Çalık, burada partililer ile buluştu.

Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ise kongre sürecine katılanlara teşekkür ederken, gerçekleştirilen kongrelerin herkese hayırlı olmasını dileklerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim