AK Parti Bursa Milletvekili, Bilecik bölge koordinatörü Mustafa Öztürk:

“Zulüm gören tüm halkların yanındayız”

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, AK Parti'nin kuruluşunun 12. yıldönümü dolayısıyla Bilecik'te gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Mısır'da yapılan katliamı kınadıklarını ve Türkiye olarak demokrasi, özgürlük, eşitlik, huzur ve barış isteyen Mısır halkının yanında olduklarını dile getirdi.

Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi'nde AK Parti'nin kuruluşunun 12. yıldönümü ve AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan Öztürk, milletin demokrasi, özgürlük ve eşitliklerin olmadığı bir dönemin sonunda, 14 Ağustos 2001 tarihinde yumruğu masaya vurduğunu ve AK Parti'yi "Milletin Partisi" olarak kurduğunu anlattı.

Mısır'da yapılan katliamın hukuk ve demokrasiye aykırı olduğunu aktaran Öztürk, demokrasi havarisi kesilen güçlü ülkelerin, geçen yıllarda Bosna'da, Irak'ta, Filistin'de yapılan katliamlarda olduğu gibi Mısır’da işlenen insanlık zulmünü ve katliamı görmezden geldiğini ifade etti.

Türkiye olarak Mısır'da darbeye karşı direnen, demokrasi ve barış isteyen Mısır halkının yanında olduklarını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"Biz, Mısır'da yapılan katliamı kınıyoruz. Türkiye olarak demokrasi, özgürlük, eşitlik, huzur ve barış isteyen Mısır halkının yanındayız. Sadece Mısır'ın değil, Filistin'in, Myanmar'ın, Somali'nin, Balkanlar'ın ve zulüm gören tüm halkların yanındayız. Çünkü, bizim tarihimiz, medeniyetimiz, hoşgörüyle, sevgiyle, kardeşlikle, eserlerle, hizmetle dolu. Biz istemiyoruz ki, dünyada savaş olsun. Biz dünyada barış, adalet, kardeşlik olsun istiyoruz. Biz istiyoruz ki, dünyada sömürge kalksın, paylaşım olsun."

AK PARTİ İL BAŞKANI KURTULMUŞ;

“Size millet ve teşkilat minnettar”

AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ise AK Parti'yi milletin kurduğunu hatırlatarak, yola çıkılan günden itibaren ülkede hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ve gelecekte de hiçbir şeyin bugünkü gibi değil daha ileri seviyelere çıkacağını belirtti.

"Biz, çıkar için burada değiliz, milletin hizmetkarı için buradayız" diyen Kurtulmuş, AK Parti'de siyaset yapmanın en fazla onur ve gurur verici tarafının bu olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"AK Parti olarak siyaseti, millete, mazlumlara sahip çıkmak, fakirin, fukaranın yanında olmak, tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak, bugünün istikrarı ve geleceğin Türkiye'sini kurmak için yaptık. Milletimiz bize desteğini verdikçe, biz de milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. En başında Başbakanımız, partimizin genel başkanı ne demişti. “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” ve yola çıktığımız günden bu yana hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Kuruluş günlerinde bu davaya inanan bu davaya gönül veren hiçbir çıkar, art niyet beklemeksizin görev alan arkadaşlarımızın fedakarlıklarını bugünlere geldiğimizde bir kez daha iyi anladık. O gün iktidar yoktu,  belkide iktidarın nimetleri yoktu belki birileri iktidarın nimetlerini paylaşmak için eski siyasi anlayışla bu partiye gelmişti o günlerde ama aradıklarını bulamadılar. Baktılar ki olmuyor, aramızdan ayrılanlar oldu. Belki iyi niyetle aramızda olup samimiyetle siyaset yapan arkadaşlara değişik dönemlerde vefasızlıkta yapılmış olabilir. Ama iyi niyetle o günden bu güne siyaset yapan arkadaşlara hangi kademede, makamda olursa olsun fedakarlıklarından dolayı millet ve teşkilat minnettar. Yaradan mevlam yarın mutlaka o hizmetlerinin karşılığını verecektir. Nerede durduğunuz önemli değil, nasıl durduğunuz çok önemli. Eğer sizin duruşunuz ilkeli, dürüst, düzgün ise her zaman için kendinize de milletninize de fayda çıkacaktır. Önümüzü kesmek isteyenler, gayrimeşru yollara başvuruyorlar ama milletin feraseti ve dik duruşu sayesinde hiçbir zaman için başarılı olamayacaklar. Bugün Mısır'da yapılan olaylar dün, Türkiye'de oynandı. Yaptığımız hizmetler, tüm hızıyla devam ediyor ve devam edecek."

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI YAĞCI;

“Bu toprakların hayallerini gerçekleştiren bir partiyiz”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da "Biz, 12 yıldan bu yana AK Parti olarak, sözden ziyade özde icraatlarımızla bu milletin, bu toprakların ve bu devletin hayallerini gerçekleştiren bir partiyiz. AK Parti, gerek yerelde gerekse genelde, bulunduğu her noktada, aydınlık yarınlarına ufuklar açmıştır. Biz, kardeşiz ve bir bütünün bölünmez parçalarıyız. Biz, hep birlikte AK Parti'yiz, hep birlikte Türkiye'yiz."

Toplantıya, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ile partililer katıldı.

Kapanış Konuşmasını İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş yaptıktan sonra, İl Danışma toplantısı sona erdi.  Ardından Şeyh Edebali Türbesi meydanında  Şeyh Edebali Tasavvuf Musikisi Gurubu Şadan Turhan, Cengiz Çelik, Ahmet Cansız, Ertan Aydın mevlit okudu.  Amin ettiren Şadan Turhan,  Mısır meydanlarında zulüm altında kalan kardeşlerimize  dua ederek amin ettirdiği ân’ın görüntülerini izlemek için www.yarin11.com internet sitemizden izleyebilirsiniz.

Şeyh Edebali Türbesinde bulunan  mevlit sonrası Ak Parti İl Başkanlığı tarafından helva ikramı yapıldı.

 

Editör: TE Bilişim