Atatürk İlköğretim Okulu 2/D sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Cemile Yılmaz önderliğinde Bilecik İl Halk Kütüphanesini gezip görerek, kütüphane kültürünü öğrendiler. Gerçekleştirdikleri sosyal faaliyetler ve özellikle kitap okuma konusunda yaptıkları çalışmalarla herkesin takdirini kazanan Atatürk İlköğretim Okulu 2/D sınıfı, bu kez de aileleriyle birlikte il kütüphanesini gezip, kitap okuyup, kütüphanede nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiler. 

Sınıf öğretmeni Cemile Yılmaz, “Ailemle Kütüphanede Okuyorum” isimli projeyi başlatma gerekçelerini; “Bilecik İl Halk Kütüphanesini gezip görerek tanımak, ihtiyaç duyduğunda kütüphaneden yararlanma yollarını öğrenmek. Kütüphanede nasıl davranılması gerektiğini yerinde uygulamalar yaparak öğrenebilmek. Kütüphanede ailesi ile birlikte okumaktan keyif alabilmek. Kitap okuma alışkanlığını sürdürme konusunda yaşamlarında kütüphaneden yararlanmayı da koyup bu konuda öğrencilerde farkındalık oluşturmak” olarak açıkladı. 
Öğrencilerin, kütüphaneye rahatlıkla gelerek kaynak kitaplardan yararlanabilecek bilgiye sahip olmalarını istediğini söyleyen sınıf öğretmeni Yılmaz, öğrencilerin kendilerine güvenini arttırıcı, bilgi ve görgülerini geliştiren ve özellikle okuma alışkanlığı kazandıran projelerine devam edeceklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim