Korkmaz Kesik

Başbakan Erdoğan’a hakaret suçlaması ile hapis cezası alan lise öğrencilerine ailelerinden ve Türkiye Gençlik Birliği’nden büyük destek geldi. Davanın sonuçlanmasının ardından lise öğrencilerinin aileleri çocuklarının arkasında olduklarını belirtirken TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, gençliğe sahip çıkacaklarını ve lise öğrencilerini yalnız bırakmayacaklarını ifade etti.

Türkiye Gençlik Birliği(TGB) Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile 7 ay 25’er gün hapis cezası alan, daha sonra bu cezanın ayrı ayrı 4700 TL para cezasına çevrilmesi yönünde haklarında karar çıkan 2 Türkiye Liseliler Birliği(TLB) üyesini ve ailelerini ziyaret etti.

Genel Başkan Çağdaş Cengiz, İl Başkanı Soner Serin ile birlikte 2 TLB üyesini ve ailelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında aileleri dinleyen ve konu hakkında görüşlerini dile getiren Cengiz,  uygulamaların usulsüz ve kanun dışı olduğunu belirterek, “Bu uygulamalar usulsüz ve kanun dışıdır. Gençlerimizi sindirmeye ve baskı altına almaya çalışan bu uygulamalar ile hep karşılaşıyoruz. Birçok arkadaşımız hakkında bu tür davalar açıldı. Fakat hiçbir arkadaşımızı dava sürecinde ve sonrasında yalnız bırakmadık.” dedi. Kendisinin de lise yıllarında şiir okuduğu için gözaltına alındığını kaydeden Cengiz, ailelerin endişe duymaması gerektiğini ve arkadaşlarının hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Lise öğrencilerinin aileleri çocuklarının özgür iradelerine ve siyasi fikirlerine saygı duyduklarını belirttiler. Aileler, çocuklarının ceza aldığı sloganları herkesin attığını ama çocuklarının siyasi düşüncesi yüzünden bu cezaya çarptırıldığını ifade ederken çocuklarının her zaman yanlarında olduklarını, onların hiçbir suçunun olmadığını ve onlarla gurur duyduklarını belirttiler.

İl Başkanı Soner Serin, çıkan karara itiraz edeceklerini ve takipçisi olacaklarını belirtirken, “Bu karar arkadaşlarımızı sindirmeye yöneliktir.  Ama biliyoruz ki hiçbir arkadaşımızı bu tür suçlamalar ve kararlarla sindiremezler. Çıkan kararı bir üst mahkemeye taşıyacağız. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim