Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Seçim Gözlem Heyeti, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile görüştü.

1 Kasım 2015’de yapılacak seçim sürecini gözlemlemek ve bulgularına ilişkin bir rapor hazırlamak için Bilecik’te gelen, AGİT Seçim Gözlem Heyeti, Bilecik cadde ve sokaklarında üzerlerinde “Bu sefer CHP” yazılı yelekleriyle esnaf ziyaretinde bulunan Milletvekili Tüzün ve beraberindeki CHP’lilerle karşılaşınca kendisiyle görüşmek istediler.

AGİT heyetinin isteğini geri çevirmeyen Tüzün’e, AGİT gözlemcileri, neden 4 ay arayla ikinci seçim yapıldığını sordular. Tüzün’e, “Halk sizden ne istiyor, halkın temel sıkıntıları ne? Propaganda çalışmalarınız engelleniyor mu” gibi sorular yönelttiler.

Tüzün, AGİT gözlemcilerine, 7 Haziran seçimlerinde halkın “uzlaşma” mesajı vermesine rağmen, Cumhurbaşkanı’nın anayasaya aykırı olarak CHP’ye hükümeti kurma görevi vermediğini ve erken seçim kararı aldığını anlattı.

Bilecik’te halkın temel sıkıntısının ekonomik olduğunu vurgulayan Tüzün, daha önce Bilecik’te belediye başkanlığı ve iki dönem milletvekilliği yaptığı için tanınırlık sıkıntısının olmadığını, seçim çalışmalarında herhangi bir engelle karşılaşmadığını anlattı.

Bir Çek Cumhuriyeti vatandaşı, diğeri Alman iki AGİT gözlemcisi, görüşmenin ardından başarılar dileyerek ayrıldılar.

10 ülkeden gelen ve 18 kişiden oluşan AGİT gözlemci heyeti, ikişerli gruplar halinde Türkiye’nin farklı bölgelerinde 1 Kasım seçimleri öncesi vatandaşlar ve siyasetçilerle görüşüyor. AGİT heyeti, gözlemlerini bir rapor haline getirerek kamuoyuyla paylaşacak.

Editör: TE Bilişim