Hastane bahçesinde yapılan hafriyat çalışmalarında koca çam ağaçları devrildi. İlimizin en önemli yeşili ve oksijeni olarak bilinen büyük çam ağaçlarının bulunduğu hastane bahçesinde Bilecik Belediyesi tarafından Hanımeli Osmanlı Sokağı inşaat çalışmaları başlatıldı.

Hanımeli Sokağı projesi kapsamında buralara yapılacak kulübeler için hafriyat çalışmaları başlatıldı ve bu hafriyat çalışmaları sırasında Belediye’den yapılan yazılı açıklamada doğaya ve yeşil alanlara zarar verilmeyeceği, projenin ağaç gölgesinde konumlandırılacağı belirtildi. Ne varki önceki gece yapılan hafriyat çalışmalarında koca koca çam ağaçlarının yıkıldığı görüldü. Yıkılan bir çamın kaç yılda büyüdüğünün unutulmamasını hatırlatarak, operatör hatası mıdır bilinmez ama Belediye yetkililerinin bu konuda nasıl bir açıklama yapacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor. Bilindiği gibi, Belediye’den gazetelere gönderilen yazılı açıklama şu şekildeydi:

DOĞAYA VE YEŞİL ALANLARA ZARAR VERİLMEYECEK

İlimizdeki kadınlarımızın el emeği göz nuru eserleri ile birlikte ilimiz lezzetlerinin satışının yapılarak aynı zamanda turizm ve tanıtım faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak olan Hanımeli Osmanlı Sokağı projesinin çalışmaları kapsamında yeşil alanlar ve doğaya zarar verilmeden gerçekleştirilecek ve proje, bölgede bulunan ağaçların gölgesinde konumlandırılacak.

Ekonomik anlamda aile bütçelerine katkıda bulunmasına da ön ayak olacak proje kapsamında butik mekanlar hazırlanarak, kısa bir süre sonra vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.”

Editör: TE Bilişim