İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının ikinci oturumu öncesinde İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler ve Muratdere Köyü Muhtarı İsmail Kurt, Muratdere Köyü’ne kurulması düşünülen ve ilgili Bakanlık tarafından iptal edilen bakır madeni ocağı için teşekkür maiyetinde birer konuşma gerçekleştirdiler.

Muratdere Köyü’ne kurulması düşünülen bakır ve molibden maden ocağı tesisinin iptaline ilişkin deyim yerindeyse her kurum mücadele etti. Mücadele sonucunda iptal edilen ocak için Meclis’te bir konuşma gerçekleştiren Başkan Oğuz Sertler, konuya hassasiyetle yaklaşan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Görüldüğü gibi birlik olunduğunda bazı şeylerden dönüş oluyor”

“Toplantımıza geçmeden önce Cuma günüydü herhalde Muratdere Köyü Muhtarımızdan gelen bir telefonla çok güzel bir haber aldık. Meclisimizin de büyük emeği olduğunu düşündüğüm, desteğini esirgemeyen tüm Meclis üyesi arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Muratdere’de açılması planlanan bakır ve molibden madeni ile ilgili malumunuz hepimiz geçtiğimiz ay birlikte bölgeye giderek yerinde görmüştük. Zararları ile ilgili Komisyonlarımız rapor tutmuşlardı. Bu raporlarda Çevre İl Müdürlüğü vasıtasıyla Bakanlığımıza iletilmişti. Görüldüğü gibi birlik ve beraberlik olduğunda bazı şeylerden de geri dönüş olabiliyor. O yüzden ben herkese hiçbir siyasi parti, basın kuruluşu ayırmadan emekleri ve destekleri için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“Herkese teşekkür ediyorum”

Muratdere Köyü Muhtarı İsmail Kurt ise, bölge halkı olarak Bakanlığın aldığı karardan dolayı mutlu olduklarını belirterek İl Genel Meclis toplantısında yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Sizinde burada bildiğiniz gibi Muratdere Köyü ve çevresinde Muratdere Madencilik tarafından maden ocağı ve tesisi açılmak istenmişti. Bundan yaklaşık bir buçuk ay önce ÇED raporunda nihayi karara olumlu cevap verilmiş olup, bizlere ve ilgili kurumlara bildirilmiş ve süreç başlatılmıştı. Bu süreç içerinde bizler ve ilgili kurumlar itirazlarımızı ilgili Bakanlığa bildirmiş ve kararlarını bekliyorduk. Bana geçtiğimiz Cuma günü akşamı AK Parti Bilecik Milletvekilimiz Sayın Halil Eldemir telefon ile arayarak, “muhtarım bu ÇED kararını Çevre ve Şehircilik Bakanımız olumsuz yanıt verdi. Bu iptal edildi hayırlı olsun”dedi. Bende bugün burada basın mensupları önünde Sayın İl Genel Meclisi Başkanım Oğuz Sertler ve İl Genel Meclisi Üyelerine, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, Valimiz Tahir Büyükakın’a, Çevre İl Müdürümüze ve şube müdürümüze, Bozüyük Kaymakamımız Hasan Yaman’a, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya, Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimiz Halil Eldemir ile Yaşar Tüzün’e ve Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca değerli basın mensupları devamlı olarak konuyu yerelde ve ulusal da olsun gündemde tuttular. Onlara da buradan ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim