Cumhuriyet Mahallesi Bademlik Sokak, afetin en ağır hissedildiği yerlerden bir tanesi. Mahallede birçok evin çatısı çökmüş ve evler kullanılmaz hale gelmiş durumda.

Afet sonrası evlerinde büyük hasar oluşan mağdur vatandaşlar, yetkililerden destek talebinde bulundu.

Mahalle sakini afetzede İsmail Garip konuyla ilgili açıklamada “Afetten dolayı komşunun çatısı uçmuş. Bizim evi de çökertti. Dünden beri tadilatla uğraşıyoruz. Elektrik yok. Tedaş görevlileri gece 12’ye kadar uğraştı ama elektrik verilmedi. Göründüğü gibi araçlarda hasarlar var. Komşum mağdur ve evine giremiyor. Kimse yardımcı olmuyor. Belediye ile görüştük. Kimse ilgilenmiyor. Sabahtan beri çatılarla uğraşıyoruz.” dedi.

Diğer yandan Belediye Başkanı Abdullah Ay, afet sonrasında bölgeye giderek gerekli tüm incelemeleri yaptıklarını aktardı. Ay, “Malum yerlere giderek fotoğraflar çektik. Yollarda oluşan yıkıntıları temizledik. Belediye olarak yaşanan afetlerin ardından görevimiz olan her konuda halka vakit kaybetmeden hizmet sunuyoruz. Fakat hasar alan evler için bir şey yapmamız söz konusu değil. Mağdur vatandaşlarımız Bilecik Valiliği İl Afet Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilirler.” dedi.

Editör: TE Bilişim