Dün gerçekleşen il genel meclisi toplantısına katılan Çaltılı seracılarla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Geçen hafta yağan yoğun kardan seraları zarar gören Çaltılı üreticiler, toplantı sonunda sorunlarıyla yeterince ilgilenilmediğini iddia ederek İl Müdürü Yıldız’a tepki gösterdiler. İnegöl’de seralarda hasar tespitlerinin tamamlandığını ancak Çaltı’nın 4000 dönüm sera alanında çalışma yapılmadığını söyleyen seracı İlyas Karanfilci, tarım il müdürlüğünü hafta sonu çalışmamakla suçladı ve “Afetin tatili olur mu?” diye sordu. 


Seracı İlyas Karanfilci, “Herkes köyünde, ‘devlet bizim için çalışıyor’ diyerek sakin sakin bekliyor, ama burada bir şey yok. Seralarımız pert oldu. Burada köylü için uğraşan görmedim, alınan bir karar yok. Tarım il müdürlüğü bu olayda sınıfta kaldı. Şu an halk şaşkın. Herkes yanmış. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Siz yarından sonra seyredin.” diye tepkisini dile getirdi.

Tarım İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise, Cuma günü Vali Nayir ile birlikte Çaltı’da incelemelerde bulunduklarını ve gece geç saatlere kadar çalıştıkları söyleyerek, İl Müdürlüğü olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. İnegöl’de yalnızca 35 dekar sera alanı olduğunu bizde ise resmi kayıtlara göre 550 dekar, kayıt dışı olanlarla birlikte 4000 dekar sera alanı bulunduğunu belirten Yıldız, hasar tespitinin uzun süreceğini söyledi. Hafta sonu resmi tatil olduğu içi çalışmadıklarını Yıldız, il merkezinden 3 ekip, ilçede de 2 ekip olmak üzere toplam 5 ekiple hasar tespitlerinin yapılmaya devam ettiği söyledi ve ellerinden geleni yaptıklarını belirterek eleştirilerde insaflı davranılmasını istedi.

Editör: TE Bilişim