AFAD’DAN ÖĞRENCİLERE AFET TATBİKATI

        Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeniyle Bilecik Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce etkinlikler düzenleniyor.

        Önceki gün Kayı Plaza’da halkı bilgilendirmek için stant açan İl Müdürlüğü personeli, dün de Atatürk İlköğretim Okulu ile Edebali Ortaokulu’nda okuyan öğrencilere yönelik olarak afete hazır okul eğitimi ve tahliye tatbikatı düzenledi.

28 Şubat “Sivil Savunma Günü” ve 01-07 Mart tarihleri arasındaki “Deprem Haftası” nedeniyle AFAD Başkanlığı tarafından yaşanabilecek tüm afet ve acil durumlara karşı halkın bilinçlendirilmesi amacıyla başlatılan etkinliklerde Bilecik AFAD tarafından hafta boyunca çalışmalar yürütülecek.

        Bu kapsamda dün Atatürk İlköğretim Okulu ile Edebali Ortaokulu’nda düzenlenen tatbikatta öğrencilere okul afet planı çerçevesinde deprem bilinçlendirme ve tahliye eğitimi yaptırıldı.

       Tatbikat ile ilgili olarak açıklama yapan Afet Yönetim Merkezi Şube Müdürü İrfan Demirçelik,  “Okul afet planı çerçevesinde deprem bilinçlendirme ve tahliye eğitimi yapıldı. Önce teorik eğitim verildi ardından pratik yapıldı. Belirli bir süre içinde öğrenciler toplanma alanında toplandılar. Tatbikat başarıyla gerçekleşti” görüşlerine yer verdi.

Ayrıca, Kayı Plaza’da açılan stantta ise vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla İlk 72 Saat, Yapısal Riskleri Azaltma, Afete Hazır Aile, Yaşam Çevremizdeki Riskler ve KBRN konulu broşürler dağıtılarak afetler ile kimyasal, biyolojik, nükleer (KBRN) saldırılara karşı nasıl davranılması gerektiği ile ilgili görsel yayın yapılarak başta deprem olmak üzere yaşanabilecek tüm afet ve acil durumlara karşı toplumsal bilinci artırarak farkındalık yaratmak amacıyla kurum personeli tarafından vatandaşlar bilgilendirildi.

 






Editör: TE Bilişim