Adres kaydının kendisinden izinsiz silindiğini iddia eden ve seçimlerde oy kullanamayacak olan Sezai Erkan, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın sorunun tam olarak karşılığı olmadığını belirterek, bir cevap yazısıyla açıklamada yaptı.

Sezai Erkan’ın yetkililerden çözüm beklediğini dile getirdiği “VATANDAŞIN HABERİ OLMADAN ADRES KAYITLARI MI SİLİNİYOR?” başlıklı haberimizin ardından İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapmış ve bu tür sıkıntıların yaşanmaması için adrese dayalı hizmet veren kurumların, kimlik paylaşım sistemi üzerinden MERNİS Sistemine bağlı olarak hizmet vermesi gerektiğini belirtmişti. Müdürlük tarafından yapılan açıklamanın sorununun çözümü olmadığını ifade eden Erkan, “benim esas sorum, kaydım Müdürlüğün dediği gibi 3 No’lu dairedeyse 2018 yılına kadar 2 defa o daireye giren şahısların kaydı yapılırken benim kaydım neden silinmediği ve 04.05.2018 yılına kadar neden beklendiği dir? Diğer dairelerdeki kayıtların yanlış olmasıdır, hiç oturmayan bir kişinin kayıt yapılmasıdır, konu seçimlerde oy kullanma meselesi değildir, hata Müdürlük tarafından yapılmış olabilir, konu bu da değildir, konu bana yapılan açıklamanın yetesizliğidir” dedi.

Erkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından yapılan  açıklama, tatminkar bir açıklama olmayıp benim sorunumun karşılığı değildir. 2014 yılından beri şu anda halen oturduğum adresteki dairede ikamet etmekteyim. Taşındığım anda kaydımı hem Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne hem doğalgaz aboneliği için BEYGAZ’a hem de elektrik aboneliği için OEDAŞ’a yaptırdım. Beyan ettiğim adres Ertuğrulgazi Mahallesi Mevlana Caddesi No:3-5 Kat:3 Daire:5 olarak belirtilmiştir.

2014 yılından beri doğalgaz ve elektrik faturalarım bu adrese gelmektedir. Benimle beraber Müdürlüğün bahsettiği 1. Kat 3 No’lu daireye Ziya Yaman taşınmıştır. Adresi Müdürlük kayıtlarında bulunmaktadır. Ben o sene yani 2014 seçimlerinde bir sorun yaşamadan oy kullandım. Hiçbir sıkıntı olmadı. Daha sonra Ziya Yaman 1. Kat 3 No’lu daireden taşındı. Yerine Turan Şahin geldi. Ben 2018 seçimlerinde de oy kullandım. Yine hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Benim kaydım 2014’ten 04.05.2018 tarihine kadar iki defa oturduğum beyan edilen 1 Kat 3 No’lu daireye iki defa kiracı taşınmasına rağmen neden silinmedi? Bu iki şahsın oraya taşındığı Müdürlük kayıtlarında görülmektedir. O tarihlerde orada oturmuşlardır. Müdürlüğün bahsettiği gibi şahsın başvurusu halinde dolu gözüken daireye elektrik, doğalgaz vb. Belge ile başvurulduğunda kaydı yapılır, açıklaması vardır. Her iki şekilde de benim kaydımın ya o dairede olmaması veya kaydımın başvurusu yapıldığında 2014-2018 yılları arasında düşmesi gerekirdi. Yani silinmesi gerekirdi. 04.05.2018 tarihinde 1. Kat 3 No’lu daireye taşınan Ayhan Çubuk’un beyanı diğerlerinden farklımıydı? Neden 04.05.2018 tarihine kadar kayıtlı göründüğüm 1. Kat 3 No’lu daireden diğer şahıslar kayıt yaptırdığında benim kaydım silinmesi. Ayrıca Müdürlüğün bahsettiği gibi 3. Kattan 3 Numaralı değil 5 Numaralı daire vardır. Bu diğer kurumlardan gelen faturalarda da net olarak görülmektedir. Aynı binada benimle birlikte aynı tarihlerde Kemal Eğilmez de taşınmıştır. 2. Kat 4 No2lu dairede 5 senedir oturmaktadır. Fakat kayıtlarda onların adresi de 4.Kat 6 No’lu daire olarak görülmektedir. Onların oturduğu 2. Kat 4 No’lu dairede yabancı uyruklu bir şahıs görülmektedir. Bu kayıt nasıl ve hangi beyana göre yapılmıştır? O dairede Kemal Eğilmez ve eşinin dışında kimse oturmamıştır.

Bu şahsın kaydını Müdürlükte söylediler. Hatta o kişiye benim yanımda telefon edildi ve şahsın Eskişehir’de olduğu saptandı. Mülk sahibi tarafından böyle bir şahsın hiçbir zaman o binada oturmadığı tarafıma teyit edildi. Benim kaydımın olduğu söylenen 3 Numaralı dairede Ziya Yaman ve Turan Şahin kayıtlarının yapıldığı Müdürlük kayıtlarında görülmektedir.

Benim esas sorum, kaydım Müdürlüğün dediği gibi 3 No’lu dairedeyse 2018 yılına kadar 2 defa o daireye iren şahısların kaydı yapılırken benim kaydım neden silinmediği ve 04.05.2018 yılına kadar neden beklendiğidir? Diğer dairelerdeki kayıtların yanlış olmasıdır. Hiç oturmayan bir kişinin kayıt yapılmasıdır. Konu seçimlerde oy kullanma meselesi değildir. Hata Müdürlük tarafından yapılmış olabilir. Konu bu da değildir. Konu bana yapılan açıklamanın yetesizliğidir.”    

Editör: TE Bilişim