Bilecik Adliyesi’nde güvenlik önlemleri arttırılırken yeni x-ray cihazı da kullanılmaya başlandı. Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından avukatların da güvenlik önlemlerine tabi tutulması tartışması yeniden gündeme gelirken Bilecik’te görev yapan avukatların x-ray cihazından geçirilip geçirilmediği merak ediliyor.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın 31 Mart 2015 tarihinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda şehit edilmesinin ardından, adliyelerde artırılan güvenlik önlemleri tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Savcı Kiraz’ın şehit edilmesinin ardından sorgulanmaya başlanan güvenlik önlemleri, Bilecik Adalet Sarayı’nda da artırıldı. Ülke çapındaki tüm adliyelerde güvenlik önlemleri arttırılırken Bilecik Adliyesi’nde de yeni x-ray cihazı kullanılmaya başlandı. Yoğunlaştırılan önlemler dahilinde, giriş yapmak isteyenlerin, üzerlerindeki metal cisimlerin çıkarttırılarak bina girişinde bulunan x-ray cihazından geçiriliyor.

Savcı Kiraz’ın şehit edilmesinin ardından avukatlara uygulanana güvenlik önlemlerini Bilecik Barosu açıklama yaparak kınamıştı. Adliyelerdeki güvenlik açığının sebebi olarak avukatların gösterildiği ifade edilmiş ve bu durumun kabul edilemez olduğu söylenmişti.

Tüm bu tartışmalarında sonrasında x-ray cihazından Bilecik’teki avukatlarında geçip geçmediği merak konusu oldu.

 

 

Editör: TE Bilişim