Gökay Şimşek  

         Şeyh Edebali Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü(ADK) bünyesine katılan yeni üyeler ile tanışma çayı etkinliği gerçekleştirdi.

          Tarz-ı Hayal Kafe’de bir araya gelen ADK üyeleri, geçtiğimiz haftalarda yapılan üye çalışması kapsamında topluluğa yeni üye olan öğrenciler ile kaynaşma maiyetinde çay etkinliği düzenleyerek kulübün dönem içindeki çalışmaları hakkında beyin fırtınası gerçekleştirdiler.

          İlk etkinlik olarak önlerine ortak kitap okuma hedefi koyan ADK üyeleri edebiyatçı arkadaşlarının yardımı ile yakın zamanda bitirecekleri kitap üzerinde bilimsel tartışma ortamı yaratmak üzere bir araya gelecekler.

“Mehmetçiğimiz Afrin'de bizde üniversitemizde mücadele vereceğiz”

          ADK Başkanı Metehan Demir, etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmasında, Mehmetçik vurgusu yaparak şu ifadelere yer verdi: “ Sözlerime 50 günü akşın sürede Afrin’de ülkenin birliği bütünlüğü ve güvenliği için savaşan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Atatürk gençliği olarak bir adım arkasında olacağımızın ve sonuna kadar Mehmetçiğimizin destekçisi olacağımızın sözünü vererek başlıyorum. Emperyalizme, Siyonizm’e ve onun uşaklarına karşı Mehmetçiğimiz Afrin'de,bizde üniversitemizde mücadele vereceğiz. Atatürk’ün askerleri olarak ülkenin bağımsızlığı için her türlü mücadeleye hazırız. Atatürk’ün başlattığı Milli Mücadele’nin ilk gününden bugüne kadar sürdüğünü Mehmetçiğimiz bize göstermektedir. Bizde bu mücadelede en ön saflarda bulunacağız. Çanakkale’den bugüne kadar Milli Mücadele yolunda şehit düşen tüm kahramanlara Allah’tan rahmet, Türk Milletine başsağlığı diliyorum.

          Atatürkçü Düşünce Kulübü; Atatürk’ün ilke ve inkılâpları doğrultusun Atatürk programlarını gerçekleştirmek için üniversitelerde fikri hür vicdanı hür irfanı hür bir gençlik yetiştirmeyi kendine hedef olarak koymuştur. Bunları uygularken sağ sol ayrımı yapmadan herkesi ülkenin kurucusu önderi Atatürk’ün çatısı altında birleştiriyoruz. Bu yolda siz değerli arkadaşların bizimle birlikte bu vazifeyi üstlenip üniversitemizde aydın, vatansever, bağımsızlıkçı gençlik yetiştireceğiz ve üniversitede kulübümüzü merkez haline getireceğiz. Son olarak kulübün en çok karşılaştığı sorulardan birine burada açıklık getireceğim kulüp siyasi bir parti veya örgüte kuruluşa bağlı mı? Hayır! Atatürkçü düşünce hiçbir siyasi kuruluşun tekelinde hegemonyası altında değildir. Burada bulunan çoğu arkadaşın bir ideolojik görüşü ve desteklediği parti olabilir bende dahil olmak üzere ancak, bu şahsın kendisini bağlar kulübü asla hiçbir partiye bağlayamaz. Atatürkçü düşünceye herkesin ihtiyacı var ama Atatürkçü düşüncenin hiçbir partiye ihtiyacı yoktur .Bu düşünce başlı başına önder siyasi akımdır,bilimdir, sanattır,ekonomidir. Bu açıklamaların yeterli olacağını düşünüyorum. Sizlere düşen vazifede bu gibi sorulara karşı aynı şekilde böyle yanıt vermeniz kulübe karşı art niyet taşıyan ismini karalamaya çalışanlara karşı sert tepkinizi koymanızdır.”

          ADK üyeleri sohbet ortamında geçen tanışma çayında üzerinde mutabık kaldıkları ilk kitabı kısa zaman içerinde okuyup üzerinde tartışma gerçekleştirmek üzere yakın zamanda bir araya gelecekler.17-23 Mart 2018 tarihleri arasında İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek olan Uluslararası Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasının programı çerçevesinde duyurunun da yapıldığı etkinlik günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim