Geçtiğimiz ay hizmete giren Mutlu Filizler Akademisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında, ilimizdeki lise öğrencilerine üniversiteye hazırlık eğitimleri verecek. Akademi’nin gönüllü olarak üstlendiği ve tamamen ücretsiz olan ‘Üniversiteye Adım Adım’ projesinde; il merkezinde eğitim gören lise öğrencilerine sınav motivasyonlarını yüksek tutmaları, üniversite seçiminde doğru tercih yapmaları, başarılı ve güçlü birer birey olmaları için eğitimler verilecek.

Projenin protokolü, dün İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve Mutlu Filizler Akademisi yetkilileri Filiz Eğilmez ve Mutlu Selen Haşit tarafından imzalandı. Projede,  öğrencilerin yanı sıra velilere de eğitim verilecek, ayrıca birçok ünlü üniversitenin ilimize gelerek katılacağı ‘Üniversite Tanıtım Günleri’ organizasyonu düzenlenecek.

İmza töreninde projeyle ilgili düşüncelerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, orta öğretim öğrencilerinin üniversiteye hazırlıklarını tamamlama adına yapılan bu proje sayesinde hem öğrencilerin hem de geleceğimizin kazanacağını söyledi. Altınkaynak şöyle konuştu:

“Yaptığımız her yeni çalışma bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bilecik’in eğitimine katkıda bulunmak, öğrencilerimizin ve ülkemizin geleceği adına bir şeyler yapmış olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Mutlu Filizler Akademisi işbirliği içerisinde, ‘Üniversiteye Adım Adım’ adını verdiğimiz bir projenin imza töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu projede orta öğretim öğrencilerimizin üniversiteye hazırlıklarını tamamlama adına yapmış olduğumuz bir proje. Bir kerede sonuçlanacak bir proje değil. Adı gibi adım adım ilerleyecek bir proje. Bu kapsamda yapılacak çalışmalar YGS deneme sınavlarıyla başlayacağız. Önce durumumuzu gördükten sonra, tüm liselerde öğrenci eğitimlerini tamamlayacağız. Arkasından tüm öğrencilerimizin velilerine eğitim vereceğiz. Daha sonra YGS öncesi motivasyon seminerleri düzenleyeceğiz. Yine, öğrencilerimizin sınavdan aldıkları puanları doğru değerlendirmeleri için doğru tercih yapmaya yönelik seminerler düzenleyeceğiz. Bunlarla beraber, ilimizde bir ilk olacak, üniversite tanıtım günleri yapacağız. Bütün üniversitelere davetiye göndereceğiz. Bir mekanda üniversitelerin tanıtımlarını yapmalarını sağlayacağız. Son olarak bu çalışmaları bir rapor haline getirip ilgili birimlere ve kamuoyuna sunacağız. Bu projede bize destek olan ve yükümüzün hemen hemen hepsini sırtlayan Mutlu Filizler Akademisi yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu güne kadar yaptığımız toplantılarla ilgili çok olumlu dönüşler aldık. Bu da bizi yaptığımız işin doğruluğuyla ilgili sevindiriyor. Öğrencilerimiz ve okul müdürlerimiz projeden istifade ettiklerini ve edeceklerini söylüyorlar. İnşallah öğrencilerimizle birlikte geleceğimiz kazanacak.” 


Mutlu Filizler Akademisi yetkilisi Filiz Eğilmez ise, halihazırda devam eden eğitimlerden bu güne kadar çok olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi ve; “Biz olarak yeni bir kuruluşuz. Bilecik’teki öğrencilerimize yardımcı olma konusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de desteğiyle ortak bir projeye imza atıyoruz. İnşallah, Bilecik’te üniversiteye hazırlanan öğrenciler için iyi şeyler yapabiliriz ve onlara vizyon katabiliriz. Ulaşmak istedikleri eğitim kurumlarına gitmeleri için yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Eğitimlerimizi, rehberlik uzmanı olan Mutlu Hanım veriyor. Okullarda eğitimlerimiz devam ediyor ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Müdür beye bu imkanı bize sundukları için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Editör: TE Bilişim