Seçim sonuçlarının adil olmadığını, hiçbir makam ve mevkide gözü olmayan partinin bir neferi olarak partisinden sadece adalet dağıtmasını beklediğini belirten Sert, MHP İlçe Başkanlığına verdiği itiraz dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler için Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik İl Genel Meclisi Üyeliği aday adayı oldum. Aday olmakla 25 Yıllık bir MHP’li olarak partime karşı görevimi yerine getirdiğime inanıyorum. Bundan sonraki yaşamımda da hiçbir kuşkuya mahal bırakmaksızın her zaman ve her süreçte partime karşı görevlerimi yerine getireceğimin bilinmesini istirham ediyorum.

29 Ocak 2014 tarihinde merkez ilçe yönetim kurulunda yapmış olduğunuz aday belirleme seçimini kurallara aykırı bir şekilde yaptığınız ortaya çıkmış bulunmaktadır. Yönetim kurulu toplantısının başında, yönetim kurulu üyelerinin merkez ilçe başkanı tarafından yanlış yönlendirme ile uygunsuz bir seçime götürdüğünü, bu seçimin adil olmadığını beyan ediyorum. Demokrasinin hiçbir kitabında, kuralında, temayülünde bulunmayan bir sistem ile yapılan bu seçimin partimize de hayır getirmediğine ve getirmeyeceğine inanmaktayım.

Şöyleki; Seçim 18 yönetim kurulu üyesinin katılımıyla yapılmış, sandık açıldığında Mehmet YILMAZ 8 oy, Yılmaz SERT 6 oy, Salahattin BOZKURT 4 oy ve Ömer USTA 0 oy almıştır. İl Genel Meclisi adaylık sıralaması bu seçime göre belirlenmesi gerekirken, merkez ilçe başkanının yeni bir seçim icadı ile ikinci tura geçilmiştir. İkinci turda 3’ncü sırada yer alan aday arkadaşımız ilk turda birinci sırada yer alan adayın oylarını blok halinde alarak ikinci sıraya getirilmiştir. Üçüncü turda da benim oylarım 18’e çıkarılmış ve ilk oylamada ikinci sırada yer alan şahsımı üçüncü sıraya getirmişlerdir. Her turda bir sıralamanın belirleneceği ve belirlendiği bir seçim sistemi bugüne kadar ne duyulmuş, ne de görülmüş bir şeydir. Merkez ilçe başkanımız icad ettiği bu seçim sistemini belediye meclis üyelerinin sıralanmasının belirlenmesinde de uygulayacakmıdır? Eğer uygulamaya kalkarsa ki madem bu yolu açtı uygulaması gerekir, 50 turlu bir seçim mi yapacaktır?

29 Ocak 2014 tarihinde yapmış olduğunuz seçimin sonuçlarının Adil olmadığı kanaatiyle, seçime itiraz ediyorum. Hiçbir makam ve mevkide gözü olmayan ve Milliyetçi Hareket Partisinin bir neferi olarak partimden sadece ADALET dağıtmasını ve başkan ve yönetim kurullarımın ADALET’li davranmasını bekliyorum. Yapılmış olan seçimin iptal edilerek, 2820 sayılı siyasi partiler ve seçim kanunlarına uygun bir şekilde yeniden yapılmasını talep ediyorum. Dilekçeme 24 saat içerisinde cevap verilmesini istirham ediyor saygılar sunuyorum."


30.01.2014
Yılmaz SERT
MHP BİLECİK İL GENEL MECLİSİ ADAY ADAYI

Editör: TE Bilişim