Korkmaz Kesik

Her yıl Kurtuluş Savaşı’nın ilk muharebesi olan 1. İnönü Muharebesi’ni anmak için gerçekleştirilen Metristepe Zafer Yürüyüşü’ne bu yıl Atatürkçü Düşünce Derneği Bozüyük Şubesi katılmayacağını açıkladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bozüyük Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan ADD Bozüyük Şubesi Başkanı Mustafa Aksu, 11 Ocak Pazar günü yapılacak olan Metristepe Zafer  Yürüyüşü’ne katılmayacaklarını açıkladı. Aksu, yürüyüşe katılmama sebeplerinin yürüyüşü düzenlenmesine siyasetin gölgesinin düşmesi, Metristepe Zafer  Yürüyüşlerinde emekleri bulunan AKUT’un ikinci plana itilmesi ve AKUT Genel Başkanı Sayın Nasuh Mahruki’nin adının davetiyelerden çıkartılması olarak gösterdi.

ADD Bozüyük Şubesi Başkanı Mustafa Aksu, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İlçemizde altı yıldan bu yana  her yıl Birinci İnönü Zaferi nedeniyle 6-10 Ocak tarihleri arasındaki bir günde Metristepe Zafer  Yürüyüşü yapılmaktadır. Bizler dernek olarak flamalarımızla, pankartlarımızla, Türk bayraklarımızla bu zamana kadar bu yürüyüşlere katıldık.

Metristepe Zafer Yürüyüşlerine öncülük yapan, emekleri bulunan AKUT yönetici ve üyelerine teşekkür ediyor; şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak,  bu yıl 11 Ocak 2015 Pazar günü yapılacak olan Metristepe Zafer Yürüyüşü’nde yürüyüşün düzenlenmesine siyasetin gölgesinin düşmesi, yıllardır bu etkinliklerde emekleri bulunan AKUT’un ikinci plana itilmesi, AKUT Genel Başkanı Nasuh Mahruki’nin adının davetiyelerden çıkartılması nedenleriyle Atatürkçü Düşünce Derneği pankartı ve flamaları açılmayacak, yürüyüşe katılma konusunda üyelerimiz serbest bırakılacaktır.”

 

 

Editör: TE Bilişim