Gamze Elmas

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ADD, Türk Kadınlar Birliği, Vatan Partisi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu.

ADD Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, 23 Nisan’ın diğer milli bayramlar gibi yok sayıldığını belirterek, “23 Nisan resepsiyonlarının şehitlere saygıdan yasakladım” diyen zihniyeti kınıyoruz. Çünkü 23 Nisan şehit çocuklarına armağan edilen bir bayramdır” dedi.

Köse, konuşmasında; “Ulusal egemenlik, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ispatlayan, ve kurtuluş savaşının küllerinden ateşe dönüştüğü yıllarda dile getirilen en büyük ilkemizdir. Bir ikinci ayağı da Çocuk Bayramı’dır. Dünyada çocuklara bayram hediye eden tek lider Mustafa Kemal Atatürk ve tek ülke Türkiye’dir. 23 Nisan diğer milli bayramlarımız gibi yok sayılıyor. Bir saat önce burada bir tören vardı, görüyorsunuz sadece Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelengi var. Valiliğin, belediyenin, garnizonun çelengi yok. Bütün milli değerlerimize saldırıların arttığı, T.C.’lerin silindiği, Andımız’ın yasaklandığı ama mahkemelerle bunları geri kazandığımız bir süreci yaşıyoruz. T.C. kaldırıldığında internette hepiniz isimlerinizin başına T.C. koydunuz. On milyonların üzerinde insan var böyle. Burada bir avuç değiliz.

Milyonları temsil eden aslan yürekli insanlarsınız. Tarihi seyreden değil, tarihi yazan insanlarsınız. 23 Nisan resepsiyonlarının şehitlere saygıdan yasakladım” diyen zihniyeti kınıyoruz. Çünkü 23 Nisan şehit çocuklarına armağan edilen bir bayramdır. Tarihini, geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez. Biz buradan haykırıyoruz. 23 Nisan, Bilal-i Ahmer’lerden Çocuk Esirgeme Kurumları’na dönüşen sürecin şehit çocuklarına armağan ettiği bir gündür. Tam tersine, bugün bu resepsiyonlar yapılacak. Maalesef bu geçmişi bilmeyen bir zihniyetin idaresindeyiz. Onun için biz de inadına bayramlarımıza sahip çıkacağız. 23 Nisan’lara da , 19 Mayıs’lara da, 30 Ağustos’lara da, 29 Ekim’lere de, 10 Kasım günümüze de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hepiniz yüz binlerce insanı temsil eden kişilersiniz. Tarih yazan insanlarsınız. Yüreği bizimle atan milyonları temsil ediyoruz. Bayramlarımızı yaşatma sözü veriyoruz. Son Atatürkçü ölünceye kadar bu ülkede bayrak inmeyecek, Cumhuriyet yaşayacak” dedi.









Editör: TE Bilişim