Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şubesi, geçtiğimiz günlerde TV Net isimli bir haber kanalında düzenlenen “Derin Tarih” adlı tartışma programında, Atatürk’ün manevi kızına yönelik gerçekleştirilen konuşmalar için Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Adalet Sarayı çıkışında açıklamada bulunan ADD Şube Başkanı Feyzi Köse, Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu olarak suç duyurusunda bulunduklarını ve bu işin takipçisi olacaklarını belirttiği açıklamasında şunları söyledi:

“YSK’nın hukuksuzluklarını unutturulmak istenen, bir gündem uyduruluyor”

Son günlerde Atatürk’ün ailesine manevi evlatlarına yönelik bir linç girişimi kampanyası ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin can alıcı sorunlarının yaşandığı içte ve dışta bir sürü sorununun yoğun olarak yaşandığı bir dönemde bu  olayları öfke ve nefretle karşılıyoruz.

O amaçla da hepimizin malumu 7 Mayıs’ta ulusal çapta yayın yapan Tv Net isimli bir televizyon kanalında Derin Tarih adlı derginin yönetmeni, yayıncısı Mustafa Armağan’ın, yine Derin Tarih adlı bir televizyon programıyla getirdiği konuklarla yaptığı söyleşide, özellikle Atatürk’ümüze, annesine ve bilhassa manevi evladı Ülkü hanıma yönelik hakaret, iftiralarla yüz yüze geldik. Bunu içimize sindiremediğimiz için bugün ADD yönetim kurulu ortak bir karar alarak bu karar doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Onun takipçisi olacağız. Öncelikle bunu biliniz.

Bakınız değerli basın mensupları, geçtiğimiz günlerde üniversitemizde Atatürk’ün resminin yerine, Abdülhamid’in resminin asılması olayı yaşamıştık. Onu da yönetim kurulu olarak tartışıp, gerekli açıklamalarda da bulunup bu olayı protesto etmiştik. Şimdi aynı şekilde o Tv Net’te ki yayınlanan o program fikri Atatürk’ümüze, annesine ve manevi kızına yapılan iftiraları, hakaretleri gündeme getiriyoruz.

Ama bir şeyin özellikle altını çizerek vurgulamak istiyorum; referandum süreciyle, demokratik, parlementer rejimimiz devam mı etsin, tek adam yönetimine geçiş mi olsun oylamalarının yapıldığı ve bu oylamaların yüzde 49’a 51’inin evet şeklinde geçtiği bu süreçte YSK’nın hukuksuzluklarını unutturmak isteyen, bir gündem uyduruluyor. Aslında gündemimiz hukukun üstünlüğü olmalı. Yani şuraya varmak istiyorum. Bu yaşanan olaylar bilinçli bir saldırının bir parçası. Biz bunu bir komplo olarak görüyoruz. Sinsi sinsi bir adım atılıyor, halkın tepkisi ne yönde ona bakılıyor, bu doğrultuda da ikinci adımlar atılıyor.

Bakın halkımız Atatürk konusunda çok duyarlıdır. Atatürk’ün ailesi ve manevi çocuklarıyla ilgili çok duyarlıdır. Bu geçtiğimiz Pazar günü Anneler Günü’nü kutladık. İzmir’de Zübeyde annemizin mezarı ilk defa bu kadar yoğun bir kalabalıkla ziyaret edildi. Yani bu yaşanan hakaretler, iftiralara karşı olarak bütün Türkiye’de Atatürkçüler  buna tepki vermeye devam edecek. Ne kadar gündem saptırılırsa saptırsınlar hukukun üstünlüğüne olan inancımızla hem hukukumuz, hem kurucumuz, kurtarıcımız büyük önder Atatürk’ümüzün, onun şahsında annesinin, manevi evlatlarının, bütün Atatürkçülüğe yönelik hakaretleri göğüslemeye kararlıyız. Bu çerçevede görevimizi yapmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim