Belediye Başkanı Selim Yağcı, 24 Haziran 2018’de yapılacak olan seçimlerde AK Parti’den Milletvekili aday adaylığını açıklarken, gazetemizin kendisine yönelttiği “geçen günlerde Ankara’da olduğunuzu duyduk. Gerekli mercilerle görüşmeniz sonrasından adaylığınız kesinleşti mi? Yoksa aday olarak bir risk mi alıyorsunuz?” sorumuza Milletvekili aday adayı Selim Yağcı, “partimizin gerekli organları çalışacak, temayüller yapılacak” dediği açıklamasında şunları ifade etti:

“AK Parti kültüründe kesin diye bir şey olmaz. Çünkü öyle olursa diğer aday olacak arkadaşlarımıza saygısızlık olarak görülür. Biz kendimizin aday olmak istediğimizi bu konuda izin istediğimizi ifade ettik. Partimizin gerekli organları çalışacak, temayüller yapılacak. Bu süreçlerin hepsi işleyecek. Partimiz bunları değerlendirecek. Kendimizin, partimizin seçimlerde performansını en üst seviyede, hemşerilerimiz nezdinde, hangi kardeşimizin, hangimizin artırılabileceğinin kanaatine varılırsa o anlamda olur. Adaylık kesindir, diğer şeyler noktasında bir şey yok. Ama biz devlet büyüklerimizle görüştük. Bu konuda kendilerinden izin istedik. Kendi çalışmalarımız zaten bizim bu CV’miz kendilerinde her zaman mevcut. Onlarda bu anlamda, bu dönem genel bazda da bakıldığında, belirli Belediye Başkanlarına da izin verildi, onlardan biriside biziz.”

“Belediye Başkanlığına Meclis Başkanvekillerimiz devam edecek”

Seçimlerde AK Parti’den Milletvekili aday adayı olan ve Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Selim Yağcı, Başkanlık görevini kimin yöneticeğine ilişkin sorumuza ise şu şekilde cevap verdi:

“Biz bugün istifa ettiğimiz için yasanın öngördüğü şartlar içerisinde Belediye Başkanlığına Meclis Başkanvekillerimiz devam edecek. Ama daha sonra 15 gün içerisinde Sayın Valimizin Meclisi daveti ile birlikte, Meclisimiz toplantıyı yapacak ve yerimize bu anlamda Belediye Başkanlığına kalan sürede devam edecek arkadaşımızı Meclis üyelerimizin oylarıyla belirleyeceğiz.”

Editör: TE Bilişim