Korkmaz Kesik

CHP’de hafta sonu gerçekleşen önseçimin ardından partinin 1’inci sıra adayı Yaşar Tüzün, 2’nci sıra adayı ise Av. Çağatay Karaahmet olarak belirlendi.

Yaşar Tüzün kanadında seçim sonrası büyük mutluluk yaşanırken, açıklama aldığımız Çağatay Karaahmet adaylığının devam ettiğini, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da partisine destek vermeyi sürdüreceğini söyledi. Karaahmet; ayrıca önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyeceğini ve önseçimle ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulunacağını belirtti.

Üye bazında uygulanan önseçimde 3.983 üyeden 2.153’ünün oyunu alan Yaşar Tüzün, partinin 1’inci sıra milletvekili adayı olmaya hak kazanmasının ardından partililere teşekkür konuşması yaptı. CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda konuşan CHP Milletvekili Adayı Tüzün, önseçime giren milletvekili aday adaylarına ve parti üyelerine teşekkür etti. Üyelerin yüzde 92’sinin önseçime katıldığını belirten Tüzün, önseçimin demokrasi şöleni olarak geçtiğini söyledi. Milletvekili adayı Tüzün, önseçim ile hayatının en zorlu seçimine girdiğini söylerken, “Hayatımın en onurlu, en gururlu seçimini 1. sırada tamamladım” dedi. 7 Haziran'da gerçekleşecek olan genel seçimlerde 44 bin asgari oy hedefinin altını çizen Tüzün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimlerden 1. sırada çıkacağını ifade etti. Tüzün, partililere yaptığı konuşmasında şunları aktardı:

“100 kişiden 92 kişi gidip sandığa iştirak etmiş”

"Aday adaylığımızı açıkladığımız ilk dakikadan itibaren biz 29 Mart'ta bu maçın ilk devresini oynayacağız demiştik. Bu ilk devrenin skorunun 0-0 biteceğini söylemiştim. Önemli olan ikinci yarıda yani 7 Haziran'ı kastederek son 90 dakikayı 2-0 bitiririz diye söylemiştim. Bu duygu ve düşüncelerle ciddi bir aday adaylığı kampanyası geçirdik. Bu kampanya içerisinde birbirimize sevgiyi, saygıyı kusur etmedik. Benimle birlikte bu yarışa katılan değerli kardeşim, arkadaşım Çağatay Karaahmet'e, sevgili hocamız, abimiz Sayın Erdoğan Tüfenkçi'ye, Bozüyük ilçemizde ikamet etmekte olan Sayın Muhsin Karakoç arkadaşıma sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Çünkü biliyorum ki bu kampanya süresi içerisinde gerçekten partililerimize, üyelerimize ulaşıp, neler yapılabileceği noktasında görüş alışverişlerinde bulunduk. Beldelerimizin tamamına katıldık. İlçelerimizin tamamına gittik. Merkez ilçemizde gidebildiğimiz çok sayıdaki köylerimize ulaşmaya çalıştık. Partililerimize bu 29 Mart'ın önemli olmadığını, önemli olanın 7 Haziran seçimlerinin olduğunu söyledik. Partililerimiz bu doğrultuda, ilk defa demiyoruz katılım oranı olarak belki de ilk defa olup yüzde 92 oranıyla gelip Cumhuriyet Halk Partisi'ne yani sandığına, yani demokrasisine, demokrasi şölenine iştirak ettiler. Bu azımsanacak bir rakam değildir. 100 kişiden 92 kişi gidip sandığa iştirak etmiş ve 'ben bu adayı istiyorum, bu arkadaşı tercih ediyorum' diyerek oyunu kullanmıştır. Bugün pazar günüydü, bütün işini, eşini, aşını bırakıp Cumhuriyet Halk Partisi'ne, laik, demokratik cumhuriyetin kurucusu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıktıkları için kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

“Hayatımın en onurlu, en gururlu seçimini 1. sırada tamamladım”

Bizim bu kampanya süresi içerisinde söylemimiz hep şuydu; önemli olan 29 Mart değil, 29 Mart'ın kaybedeni olmayacak, kazananı Cumhuriyet Halk Partisi olacak demiştik. Bu doğrultuda bugün 2.725 Cumhuriyet Halk Partili sandığa gitti. 2.725 Cumhuriyet Halk Partilinin 2.160 tanesinin oyunu alarak hayatımın en onurlu, en gururlu seçimini 1. sırada tamamladım. Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, Bilecik merkezde alınan oy oranı %71.24, Bozüyük ilçemizde aldığım oy oranı % 81.80, Osmaneli ilçemizde almış olduğum oy oranı %76.25, Yenipazar ilçemizde almış olduğum oy oranı %85.90, Pazaryeri ilçemizde almış olduğum oy oranı %67.39, İnhisar ilçemizde almış olduğum oy oranı %88.33, Söğüt ilçemizde bu oranların içerisine baktığımız zaman en yüksek oy oranını Söğüt ilçemizden almış bulunuyorum. %88.76, Gölpazarı ilçemizde almış olduğum oy oranı % 80.5. Böylece Cumhuriyet Halk Partisi'nin sandığa giden seçmenlerimizin, partililerimizin il genelinde almış olduğum oy %80.7. Bu Cumhuriyet Halk Partililerin yani 10 kişiden 8 kişinin tarafıma oy verdiğinin en somut rakamıdır. Bu bir siyasetçinin belki de ömrü boyunca bu oranı yakalaması %80.20 dolayında oy alması gerçekten onur verici bir mutluluk. Biz aile olarak, başta eşim, çocuklarım ve Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin tarafımıza göstermiş olduğu bu ilgiden, bu katkıdan büyük onur ve mutluluk duydum. Hepinize gerçekten çok teşekkür ediyorum.

“44 bin asgari oy”

2.723 partilimizin sandığa gidip 2.160 tanesinin bizzat beni tercih etmesi, bu onurun ve mutluluğun, gururun büyük göstergesi olarak düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partililer bugüne kadarki oy oranlarıyla kriter olarak hesaplayacak olursak, 7 Haziran seçimlerinin önemini fark etmiş ve demiş ki 'ben önce 29 Mart'ta sandığa gideceğim, en yüksek oy oranı ile bir arkadaşımı 1. sıraya, diğer arkadaşı 2. sıraya seçeceğim' demiş ve 7 Haziran seçimlerinin önemini bir kez daha kavramış gözüküyor. Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 3.940 tane resmi üyesi vardır. Bunların bir kısmı ilimizden ayrılmış, bir kısmı öğrenci idi, mezun olmuş, bir kısmının iş nedeniyle değişiklikleri olmuş, il dışına gitmiş. Dolayısıyla bir kısım arkadaşımıza da ulaşamadık. Gerek telefon, gerekse adres olarak. Bütün bunların toplamına baktığımızda 4000'e yakın Cumhuriyet Halk Partili ayağa kalktığında diyor ki '7 Haziran'da benim verdiğim bir oy yetmez. Buna en az 10 oy daha kazandırıp 44 bin asgari oy ile Cumhuriyet Halk Partisi'ni 1. parti yapacağım'.

“Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimlerde Bilecik'te 1. parti olacak”

Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, değerli yol arkadaşlarım, bu diğer 3 arkadaşım benim saat 17:00'ye kadar rakibimdi. Saat 17:00'de rakibim olmaktan çıktı. Şimdi yol arkadaşlarım. Laik, demokratik cumhuriyetin kurucusu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne hep birlikte çalışıp katkı ve destek vereceğiz. Bu ekibin, bu kadronun, bu üyelerin inandığı bir şey var, Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimlerde Bilecik'te 1. parti olacak. Bu ekip, bu kadro, bu yöre Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu seçimlerde Bilecik'ten 2 milletvekili çıkartabilmek için her türlü desteği vereceğine inanıyorum. Kuşkusuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bilecik'te 1. Parti olması demek, Türkiye'de 1. parti olması anlamına gelecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını el birliği ile hayata geçireceğiz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, o da en güzel demokrasi örneğini vererek İzmir'de aday adayı olarak seçimlere katıldı. Kendisine de en az benim gibi oy oranında, benden daha fazla alması temennisi ile başarılar diliyorum. İnanıyorum ki İzmirliler 2. Bölge seçmenimiz Sayın Genel Başkanımızı çok daha yüksek oy oranı ile seçip 1. Sıraya getirip başbakan yapmak üzere mücadelemizi başlatmış bulunuyor.

“Geçmişte ayrıştık, küstük, kırıldık”

Sevgili yol arkadaşlarım, bizler hepimiz bir bütünüz. Geçmişte ayrıştık, küstük, kırıldık, terk ettik ama bu dönem bunların hepsini bir tarafa bırakacağız. Beyaz, yepyeni bir sayfa açacağız. Bütün bu geçmişte kırgınlık, dargınlık ve küskünlükler var ise, benim de bu noktada bir kesiğim ve hatam var ise ben de sizlerden af diliyorum. Bunu niçin söylüyorum. 7 Haziran 2015 tarihi laik, demokratik Cumhuriyetin parlamenter sistemin veya rejimin son kullanım tarihi olabilir. Bu siyasi iktidara, bu siyasi iktidarın uzantısı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, laik, demokratik cumhuriyetin, parlamenter sistemin devam edebilmesi adına hepimize ortak sorumluluk düşüyor. Buradaki bu ön seçim başarısı benim şahsi başarım olabilir. Onu bir tarafa bırakacağız. Şimdi 7 Haziran'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısı için çalışacağız. Buna hep birlikte katkı vereceğiz, destek vereceğiz. Az önce de söylediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi'ni Bilecik'te 1. parti yapıp 2 milletvekili çıkarabilme adına mücadele başlatacağız. Mücadelemiz hayırlı ve uğurlu olsun. Bugün maçın ilk yarısıdır. 7 Haziran ikinci yarı, 90 dakikanın bittiği tarihtir. İnşallah aynı coşkuyu ve güzellikleri 7 Haziran akşamı da yaşarız ve yaşatırız diye düşünüyorum. Bana bugün, bu güzel onuru, %80.20 dolayındaki oy oranını şahsıma tebliğ ettiğiniz için hepinize aile olarak, şahıs olarak teşekkür ediyorum. Yaşasın laik, demokratik Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Türkiye."

Editör: TE Bilişim