Cafer Elmas

1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçimler için partilerin milletvekili adayları yarın (18 Kasım Cuma)  belli olacak. Bilindiği gibi 7 Haziran seçimlerinde Bilecik'te Ak Parti’den Halil Eldemir CHP’den de Yaşar Tüzün milletvekili seçilerek Ankara'da ilimizi temsil etme hakkı kazanmışlardı. Ne var ki hükümetin kurulamaması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın erken seçim talimatı vermesinin ardından,  Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan geçici hükümetle 1 Kasım’da seçime gidiliyor. Ülke kaos ortamındayken ve yeniden hortlayan PKK terörü ile mücadele edilirken gerçekleşecek seçimin sonuçları şimdiden merak ediliyor.

Bilecik'te 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti’den 1. sıra Halil Eldemir 2. sıra Ramazan Kurtulmuş, CHP'den 1. sıra Yaşar Tüzün 2. sıra A. Çağatay Kararahmet, MHP’den ise 1. sıra Bahattin Şeker, 2. sıra Hüseyin Şensoy milletvekili adayı olmuş ve Ak Parti’den Halil Eldemir, CHP’den ise Yaşar Tüzün milletvekili seçilmişlerdi.

Koalisyon kurulamaması sonrası 1 Kasım’da yeniden yapılmasına karar verilen seçimler için partilere bir kez daha aday adaylığı başvuruları yapıldı. Ak Parti’den milletvekili seçilen Halil Eldemir ve 2. sıra adayı olan Ramazan Kurtulmuş’un yanı sıra, 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan isimler Hasan Kan ve Üzeyir Yıldırım ile birlikte yeni aday adayları Ali Göçtü ve Mustafa Kıyak adaylık için yarışıyor.

CHP de ise, milletvekilliğini kazanan Yaşar Tüzün ve 2. sıra adayı A. Çağatay Karaahmet’in yanı sıra, Bozüyük’ün sevilen siyasetçisi Hüseyin Elmas’ın da sürpriz aday adaylığı başvurusu oldu.

MHP’de 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra, Bahattin Şeker'in aktif siyaseti bıraktığını ve tekrar aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler 2. sıra adayı Hüseyin Şensoy'a çevrilmişti. Ne var ki Hüseyin Şensoy da aday adaylığı başvurusunda bulunmaması sonrası MHP de gözler 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan ve tekrar başvuruda bulunan Mustafa Köftecioğlu, Hüseyin Arabacı ve İsmail Çırak ile yeni aday adayları Ahmet İşlek, Mevlüt Loka, Naci Mercan ve Mustafa Boyraz’a çevrildi.

Siyasi kulislerde konuşulan iddialar ise, Ak Parti’de adayların sıralamasının değişmeyeceği, milletvekilliğini kazanan Halil Eldemir’in 1. sıra, Ramazan Kurtulmuş’un ise 2. sıra adayı olarak seçimlere gireceği yönünde.

CHP de milletvekilliği kazanan Yaşar Tüzün'ün yine CHP’'nin 1. sıra adayı olacağı, 2. sıra içinse bir sürprizin yaşanabileceği ve son seçimde Bozüyük'te birinci parti olma başarısı gösteren CHP’nin, 2. sıra adayını Bozüyüklü aday adayı Hüseyin Elmas'ı yapabileceği gelen iddialar arasında.

MHP’de ise parti tabanının desteğini aldığı iddia edilen Ahmet İşlek'in 1. sıra adayı olabileceği, 2. sıra adayının ise Bozüyük'ten aday adayı olan Murat Köftecioğlu yada avukat Mevlüt Loka olabileceği iddiaları dolaşıyor. Siyasi partiler yarın saat 17.00’e kadar kesin aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna verecek ve erken seçim süreci tam anlamıyla başlamış olacak. 

Editör: TE Bilişim