Cafer Elmas

       Geçtiğimiz genel seçimlerde MHP'den 1. sıra Milletvekili adayı olan ve seçimi kaybeden Bahattin Şeker, 1 Kasım'da yapılması planlanan seçimlerde kesinlikle aday olmayacağını belirtirken, aday olacak arkadaşlarına da başarılar diledi.

7 Haziran'daki genel seçimlerde MHP'nin 1. sıra adayı olarak 33 bin 983 oyla %25.7’lik bir oranla seçimi kaybetmesinin ardından Bahattin Şeker, yazılı bir açıklama yapmış ve siyasi hayatına kesin olarak son noktayı koyduğunu açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde 'erken seçim var.  Bilecik'te değişiklik olur mu?' bağlığı ile yayınladığımız haber analizimizde 7 Haziran genel seçimlerinde MHP'nin 1. sıra adayı olan Bahattin Şeker'in takınacağı tavrın merak edildiği ve yapılacak olan erken seçimde yeniden aday olmayacağı yönünde görüş belirtmiştik.

Haberimizin ardından görüştüğümüz Bahattin Şeker, haberimizi okuduğunu teşhislerimizin doğru olduğunu belirterek yapılacak bir erken seçimde kesinlikle aday olmayacağını söyledi ve aday olacak arkadaşlarına da başarılar dilediğini belirtti.

Siyasi hayatına son verdiğini artık iş hayatına devam ettiğini ve işlerinin başına geçerek çalıştığını belirten Şeker, yerine kimin aday olacağı konusunda parti yetkililerinin ve genel merkezin karar vereceğini söyledi.

Bahattin Şeker'in aday olmayacağı yönündeki bu açıklamasının ardından MHP’de kimin aday olarak çıkarılacağı konusunda kulislerin başlaması beklenirken, Şeker'in ardından 2. sıra adayı olarak seçime giren Hüseyin Şensoy'a teklif götürülüp götürülmeyeceği yada Bozüyüklü aday adayı Murat Köftecioğlu’nun aday olup olmayacağı, yine aday adaylarından İsmail Çırak yada Hüseyin Arabacı'nın mı veya farklı bir adayın mı yeni yapılacak seçimde milletvekili adayı olarak gösterileceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Editör: TE Bilişim