24 Haziran’da yapılacak olan genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bilecik milletvekilliği için AK Parti’den ilk aday adayı Belediye Başkanı Selim Yağcı oldu.

AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısı ile 24 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilliğinde aday adayı olduğunu duyuran Selim Yağcı, “Bilecik’in sesini güçlü bir şekilde Ankara’ya iletmeye ve oradaki gür sesle Bilecik’e ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Yağcı, aday adaylığına ilişkin sözlerine şu şekilde devam etti: “Buruk bir şekilde başlangıcını yapıyoruz. 14 yıl önce şehrimize hizmet etme yolcuğuna çıktık. Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle sizlerle birlikte şehrimizin her karışına bir şeyler yapma çabasında olduk. Allah’a şükürler olsun bu zamana kadar da hayal denilen birçok projeleri gerçekleştirdik. Tabi çalışma hayatı içerisinde eksikler, aksaklıklar, sıkıntılar oldu. Zaman içerisinde telafi etmeye en iyisini yapma noktasında çaba harcadık. Partimizde üç dönem kuralı var ve bunu da çok doğru olarak görüyorum. Farklı gönüllerle arada el değiştirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Seçim süreçleri değişti. Ülkemizdeki konum itibarıyla 24 Haziran 2018’de seçim yapılmasına karar verildi. Bizimde üçüncü dönemimiz son bulacaktı.

Bizde hem şehrimize, hem ülkemize daha farklı bir konumda hizmet etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu düşüncelerimizi de Cumhurbaşkanımıza ve genel merkezimize ilettik. Dün akşam gelen cevap sonucunda aday adayı olarak partimize başvurabileceğimiz, bu konuda izin verildiğini ifade ettiler. Bizde il başkanımızla bu konuya ilişkin olarak paylaşımlarda bulunduk. Tabi Ankara’daki yoğunluk sebebiyle sabahın bu erken saatinde buluştuk. Çok geniş kapsamlı basın toplantısı yapma ortamı da yok burada. 14 yılımızda acısıyla tatlısıyla neler yaptık, neleri yapamadık bunlara ilişkin olarak ayrı bir basın toplantısını da uygun zamanda gerçekleştireceğiz. Bu konuda her zaman söylüyorum geçen sürenin her saniyesini hesabını verecek konumdayız.

Bu geçen süreç zarfında siyasete girmemizi hedef olarak gösteren ve bu noktada desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen başta hem ülkemizin, hem partimizin, hem de dünyadaki mazlumların hamisi çok değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Başbakanımıza ve partimizin yönetim kadrolarında bulunan tüm Bakanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu 14 yıl içinde birçok bu anlamda il başkanı ile çalıştık partimizin her kademesinde çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Birlikte çalıştığım tüm Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma ve bu dönem içerisinde çalıştığımız arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tabiki kamu kurum kuruluşlarımızın çok değerli yöneticileri, muhtarlarımızla birlikte çalıştık. Hepsine teşekkür ediyorum. Tabi bu bir sonlanma değil, yeni bir başlangıç inşallah. Bundan sonrada burada edindiğimiz tecrübe ile şehrimize daha güçlü bir şekilde el ele vererek Bilecik’in sesini güçlü bir şekilde Ankara’ya iletmeye ve oradaki o gür sesle Bilecik’in menfaatleri doğrultusunda şehrimize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Tabi bu geçen süreç içerisinde Belediye Başkanlığı dıştan bakınca popüler bir şey gibi görülür ama içerisinde yoğunluk ve aile içinde ciddi mağduriyetleri de içeren bir olay. Ben bu işe başladığımda oğlum ortaokula gidiyordu, kızım üniversiteye başlamıştı ve bu geçen süreçte onların büyümesini bile takip edemedik. Tabi ailemizin bu yoğunluğunu taşıyan başta eşim ve çocuklarıma ayriyeten teşekkür ediyorum.Gerçekten onların katkısı olmadan bu işleri götürmek mümkün değil.

Değerli dostlar, hayat değişimlerden ibaret ve vazgeçilmeyen tek şey değişimin kendisi. Ben bu işe başlarken çok radikal bir kararla hakimliği bırakarak şehrimize hizmete geldim. Allah’a çok şükürler olsun geriye dönüp baktığımda 14 yıl içerisinde birçok güzellikleri görüyorum. İnşallah yine daha sürecimiz varken bir radikal karar vererek bu anlamda yeniden memleketime, şehrime daha farklı bir alanda hizmet edebilme noktasında sizlerin huzurundayız. Cenab-ı Allah çıktığımız bu yolda hayırlı mübarek etsin diyorum. Yar ve yardımcımız olsun inşallah şehrimizde ve ülkemizde güzel bir seçim atmosferi olur.”

Konuşmasının ardından Başkan Yağcı, aday adaylığı başvurusunu AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’a sundu.

Editör: TE Bilişim