CHP’nin organize ettiği Haluk Levent konserinde genç yaşlı binlerce kişi gönüllerince şarkı söyleyip keyifli vakit geçirdi. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yaklaşık 4000 kişi Haluk Levent’in sevilen şarkılarını hep bir ağızdan söyledi. Herhangi bir siyasi partiye üye olmadığını söyleyen Levent, Bilecik’e siyasi propaganda yapmak için gelmediğini, “Adam gibi adam” dediği Sungur Turan’ın dostluğu için burada olduğunu belirtti. Haluk Levent, konser için Söğüt’e geldiğinde rahatsızlandığını ve Dr. Turan’ın kendisini iki dakikada ayağa kaldırdığını söyledi ve Sungur Turan hangi siyasi partiden adaylığını koyuş olsaydı fark etmeyeceğini, bugün burada olacağını ifade etti. Ünlü rock şarkıcısı, sahne şovu ve halkla olan samimi diyaloğuyla Bileciklilerin gönlünde bir kez daha taht kurdu.


Konser öncesinde kısa bir konuşma yapan CHP Bilecik belediye başkan adayı Dr. Sungur Turan, Bilecik’in yeni bir üniversite kenti olacağını, başkanlığı döneminde şehri daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışacağını belirtti. Kendi döneminde tüm şehirde internetin bedava olacağının altını çizen Turan, “Bilkart tüm öğrencilere verilecek, festivaller desteklenecek, ücretsiz sosyal faaliyetler, tiyatro- müzik kursları sağlanacak, başarılı ve yardıma muhtaç öğrencilere barınma ve burs imkanı sağlanacak. Bilecik gençliğinin ve üniversitelilerin önerilerinin dinlenecek. Eskişehir gibi bir üniversite şehri olacağız. Yönetimde dayatma olmayacak, empati olacak. Bilecik’in güzel insanları, gençler, üniversiteli arkadaşlarım, sizlerin istekleri, önerileriniz, ihtiyaçlarınız bizleri yönlendirecek. Bu şehir için beraber karar vereceğiz. Bu şehri siz yöneteceksiniz.” şeklinde konuştu.


Turan’ın konuşmasının ardından alanı dolduran kalabalığın coşkulu alkışları eşliğinde Haluk Levent sahne aldı. Haluk Levent birbirinden güzel şarkılarını seslendirirken bir ara sahneden indi ve seyircilerin arasında yürümeye başladı. Bir süre seyircilerin arasında dolaşan Levent, meydanın tam ortasına geldi. Levent, burada izleyicilerle oturdu ve birlikte şarkı söyledi. Son günlerde yaşanan toplumsal olaylarda hayatını kaybedenler hakkında konuşan Levent, “Berkine, onunla aynı fikirleri taşımayan, kendi inandığı doğrular yüzünden, belki de galeyana gelip olaylara karışan ama sorumsuzca ve ahmakça bir saldırıdan sonra hayatını kaybeden genç Burakcan’ımıza da, Dersim’de bir polis kardeşimizin vefatına da hep üzüldük. Bununla ilgili en güzel cümleyi evlatları ölen babalar kurdular. Birbirlerini arayıp başka evlatlar ölmesin dediler. Onlar bizim kuracağımız cümlelerden çok daha soylu cümleler kurdular.” dedi.  


Levent, konserin sonunda CHP Bilecik il örgütünü sahneye çağırdı. Dr. Sungur Turan ve eşi Serpil Turan, İl Başkanı Çağatay Karaahmet, eski Milletvekili Yaşar Tüzün, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Gençlik Kolları Başkanı Didem Gültekin ve genç Parti Meclisi Üyesi Gül Çiftçi’yle birlikte vatandaşları selamlayan Haluk Levent, yaklaşık 1 buçuk saat kaldığı sahneden alkışlar eşliğinde uğurlandı.














 

Editör: TE Bilişim