Cafer Elmas

Bilecik Devlet Hastanesi’nin yetersizliği Acil Servis’te en fazla hissedilen yer olarak göze çarpıyor.

Son günlerde havaların soğuması ile artan hastalıklar sonrası Bilecik Devlet Hastanesi Acil Servisi adeta dolup taşıyor.

Hastanenin yetersizliği ve halen yeni hastanenin ne zaman yapılacağı tam bir muamma konusu olurken, vatandaşlar Bilecik Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’ndeki önemli bir konuya değinmemizi istediler.

Acil Servis’te gözlemde yatan hastaların hepsinin bir yerde tutulduğunu bu kapsamda çok acil olan hastalar ile normal acil hastaların aynı yerde yattığını belirten vatandaşlar, bu durum karşısında acil hastalara takılan cihazların çıkardığı seslerin diğer hastaların durumunu olumsuz yönde etkilediğini iddia ettiler.

Aciliyet durumlarına göre Kırmızı, Sarı ve Yeşil olmak üzere sıralandırılan ve tedavisi yapılan hastaların hepsinin aynı gözlem odasında yatırılması rahatsızlık veriyor.

Durumu önem arzedecek derecede acil olan hastalara verilen tedavi ve takılan cihazlarla aynı havayı soluyan ve aynı ortamı paylaşan diğer hastaların bu durumdan rahatsız olduklarını Acil Gözlem Servisi’nin ikiye ayrılarak cihaz takılan yoğun hastalar ile az acil olan ve gözleme  yatırılmak  zorunda olup takip edilen hastaların ayrı bir bölümde bulunması gerektiğini savundular.

Diğer illerde bu bölümlerin ayrı olduğunu gözlemlediklerini, ağır hastalara takılan cihazların devamlı ses çıkarttığını, gözlemde yatan hastaların  cihazlardan çok ses çıktığını bu durumun rahatsızlık verdiğini belirten vatandaşlar, son günlerde artan grip vakalarının bulaşıcı olduğunu ve domuz gribi vakasının da görülebileceği ihtimali üzerinde durararak Hastane ve Acil Servis’in yetersizliğini bildiklerini fakat Acil’de gözlem bölümünde bir karmaşanın olduğununda gözardı edilmemesi gerektiğini ifade ederek yetkililerden bu konuda düzenleme yapılmasını istediler.

 

 

Editör: TE Bilişim