Cafer Elmas 
Bilecik Devlet Hastanesi acil polikliniğindeki yeni geçilen sistem vatandaşlar tarafından beğenildi.
Numaratör sistemine geçilen Acil Servis'te artık gerçek aciliyeti olan hastalara öncelik sağlanıyor.
Devlet Hastanesi Acil Servisi'ndeki bazı aksaklıkları geçtiğimiz günlerde gazetemizde haber yapmıştık. Güvenliğin yanısıra, doktor eksikliği, acil müdahale yerindeki hasta yakınlarının yarattığı izdihamı ve  doktor ile hemşirelerin hasta yakınlarıyla zaman zaman yaşadıkları tatsız tartışmaları gündeme getirerek, yetkililerin bu dururuma önlem almasını belirtmiştik. 
Bu gelişmelerin ardından hastane yönetimi radikal kararlar alarak Acil Servis'te yeni uygulamaya geçti. Güvenliğin hat safhaya çıkarıldığı ve araç parkının da dikkate alındığı uygulamada artık hastalar ve hasta yakınları elini kolunu sağlayarak Acil Servisi meşgul edemeyecek.
Yeni uygulamayla hasta kayıtları dışarıda yapılırken, kapıya konulan bir görevli hastanın şikayetini soruyor. Hastanın şikayeti eğer gerçekten önemli ise öncelik sağlanıyor. Normal hasta olup acile gelen hastalar ise numara verilerek sıraları geldiğinde muayene oluyorlar.
Hasta öncelikleri triaj tablosu ile belirlendi.
Hastane yönetimi hem acil içerisinde, hem de bekleme salonuna astırdığı büyük levhalarla acil servis Triaj tablosu astırarak renkli bölümler ile  acil hastaları durumlarına göre belirledi. 
Hemen müdahale edilecek hastalar ve 15 dakika içerisinde müdahale edilmesi gereken hastalar kırmızı ile renklendirilirken, 60 dakika içinde müdahale edilebilecek hastalar sarı renkle, 120 dakika içerisinde müdahale edilebilecek hastalar da yeşil ile belirtildi.
Hastaların görebilecekleri büyüklükte asılan levhalara da nelere hemen ve acil müdahale edilmesi ise şu şekilde belirlenmiş.
Hemen: Kalp Durması, Bilinç Kaybı (Koma), Akut Solunum Sıkıntısı, Kardiyak Göğüs Ağrısı, Ağır Kafa Travması, Anaflaksi, Çoklu Travma, Şok, Açık Göğüs ve Batın Yaralanması, Kontrol Edilemeyen Kanama, Yaşam Bulgularında Ani ve Önemli Değişim.
15 dakika: Epilepsi Krizi, İntihar Girişimleri, Zehirlenme, Açık Kriklar, Ağır Yanık, Kendine ve Diğerlerine Zarar veren Davranışlar, Solunum Sıkıntısı, (Dakikada 10'dan az) Kalp Hızı (50'den az veya 15'den çok), Letarji ile Birlikte Ateş.
60 dakika: Solunum Sıkıntısı, Şiddetli Karın Ağrısı, Kardiyak Olmayan Göğüs Ağrısı, Şiddetli Baş Ağrısı, Tecavüze Uğramış Hasta, Suistimal Riski veya Şüphesi Olan Çocuk Alkol İntoksikasyonu, Kapalı Kırık, Laserasyon, Glop Vezikale, Orta Derecele Yanık, Böbrek Ağrısı, Diastolik (110mmHg'den az olan), Sistolik (180 mmHg'den az olan) Kan Basıncı Yüksekliği, 65 Yaş Üstü Karın Ağrısı Olan Hasta, Stresli ve Kendine Zarar Verme Riski Olan Hasta.
120 dakika: Genel Durumu ve Hayati Bulguları Stabil Olan Hasta, Her Türlü Basit Belirti, Kulak Ağrısı, Hafif Yanıklar, Kronik Baş Ağrısı, Küçük Kırıklar, Burkulma, Kaşıntı, Boğaz Ağrısı.
Acil'deki yeni düzenleme kamuoyu ve vatandaşlar tarafından beğenilirken, bu uygulama gerçek aciliyeti olan hastaların müdahalesinde gerekli ortamın sağlanması olarak değerlendiriliyor.
Editör: TE Bilişim